“Susamam” isimli şarkısı tartışma yaratan Şanışer: Korkmak, ürkmek, kaçmak, eğrilmek gibi eğilimlerim olsaydı bu şarkıyı yapmazdım

17 rap sanatçısıyla beraber yaptığı “Susamam” isimli şarkıyla gündeme gelen Şanışer, şarkının yayınlanmasından sonra çıkan tartışmalar üzerine açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Gerçek adı Sarp Palaur olan Şanışer, YouTube'da 13 milyon izlenmeyi aşan "Susamam" şarkısında yer alan bazı müzisyenlerin açıklamalarıyla başlayan tartışmalara yanıt verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkıda “Sokak” bölümünü seslendiren Miraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Söylemem gerekir. Şarkıda bulunan bir kişi olarak ve tamamen yoksulu, yetimi, mülteciyi, sokağı anlatan biri olarak aşırı uç siyasi kesimlerin, HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmasından ve bundan nemalanmasından aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim” açıklamasında bulunmuş, sosyal medyada tartışmalar giderek büyümüştü. 

Şanışer ise yine Twitter'dan yaptığı açıklamada "20 farklı düşünceden insanla yaptığım bir şarkıda arkadaşlarımı zan altında bırakmamak adına biraz hafif konuştum diye yemediğim laf kalmamış devrimcilerden" dedi ve şarkısında her kesimden insana yer verdiğini söyledi: 

Bu benim ilk şarkım değil; ben yıllardır aynı şeyleri söylüyor ve yazıyorum. Karşısında durduğum zihniyet bellidir. Şarkılarım ve tweetlerimi inceleyenler bunu rahatlıkla görebilirler.

Gelgelelim bu şarkıda atıyorum “trafik”ten bahsedip “kemerini tak” diyen adamı “tehlikeli muhalif” diye fişlemelerine izin veremem. Ben bu projede her kesimden insan olsun istedim. Zira öyle de oldu. 

Türk milliyetçisinden dindara kadar her kesimden müzisyeni ortak dertler çevresinde buluşturmaya çalıştım.

Maalesef sonrasında bireysel yapılan talihsiz açıklamalar beni de üzdü. Şimdi orta yolcu, tatlı sucu, şarkıda bahsedilen “Beyaz Türk” olarak yaftaladığınızda ben kırılırım, üzülürüm arkadaşlar. Bunu yapmayın rica ediyorum.


Sarp Palaur, "Bütünleştirici bir iş yapmaya çalışan ve kendisi kadar bu şarkıda öyle ya da böyle emeği olan insanların hassasiyetlerini korumaya çalışan birine söylenecek laflar bunlar olmamalı" diye konuştu. 

Palaur açıklamasını "Korkmak, ürkmek, kaçmak, eğrilmek gibi eğilimlerim olsaydı bu şarkıyı yapmaz, bundan önceki şarkılarımı da yazmazdım" diyerek tamamladı. 

Miraç, gelen tepkiler üzerine tweetini sildi

Gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı silen Miraç, yayınladığı bir video kaydında özür dileyerek şunları söyledi:

“Kırdığım tüm iyi insanlardan özür dilerim. Ben de özgür bir insan olarak bazı partilere ve ideolojilere uzak durma ve doğru bulmama hakkımı kullanabilirim”


Miraç'ın açıklamaları sonrası Şanışer yaptığı açıklamada, “Lütfen şarkımızı hiçbir siyasi düşünceye tek başına mâl etmeyin, hiçbir siyasi düşünceye direkt karşı olduğumuzu varsaymayın. Bunu hem dinleyen dostlardan hem de projede bulunan arkadaşlardan ciddiyetle rica ediyorum. En derim teşekkürlerimi sunuyor, hassasiyetinize güveniyorum” ifadelerine yer vermişti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU