Netflix'in çok övülen dizisi tarih yazdı

Altın Küre'de bir ilk

Beef, Rotten Tomatoes'dan neredeyse tam puan alarak gösterime girer girmez yılın en iyi dizileri arasına girmişti (Netflix)

Gösterime girdiğinden beri hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazanan Netflix dizisi Beef, aldığı övgülerin yanına Altın Küre ödüllerini de ekledi. 

Dizinin yıldızları komedyen Ali Wong ve The Walking Dead'le tanınan Steven Yeun, Altın Küre tarihine geçti. Wong, Mini Dizi / Televizyon Filmi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olurken Yeun da Mini Dizi/Televizyon Filmi dalında En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

İkili, kendi kategorilerinde ödül kazanan ilk Asya kökenli oyuncular oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her iki oyuncu da Altın Küre'ye ilk kez aday gösterilmişti. Dizide, Wong ve Yeun, trafikte kavga eden iki yabancıyı canlandırıyordu.

Yapımcılığını A24'ün üstlendiği kara komedi, 6 Nisan 2023'te dijital yayın platformunda gösterime girmişti.

Eleştirmenlerin "Netflix'in Squid Game'den bu yana en iyi yeni dizisi" yorumunu yaptığı Beef, En İyi Mini Dizi / Televizyon Filmi kategorisinde Altın Küre'nin de sahibi oldu.

Eski eşine teşekkür etti

41 yaşındaki Wong, ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmada rol arkadaşı Yeun'a, oyunculara ve ekibe teşekkür ederek sette edindiği dostlukların "her zaman Beef'ten çıkan en iyi şey olacağını" söyledi.

Wong ayrıca iki çocuğunu paylaştığı eski eşi Justin Hakuta'ya da teşekkür etti ve "Senin sayende çalışan bir anne olabiliyorum" dedi.

2.jpg
Wong ve Yeun, Kaliforniya'daki Beverly Hilton'da düzenlenen 81. Altın Küre Ödülleri'nin basın odasında ödülleriyle poz verdi (AP)​​​​​​​


Amerikalı aktris Şubat 2022'de, Netflix'teki Ali Wong: Don Wong adlı komedi programında, evliliğinden "tek eşlilik hapishanesi" diye bahsetmişti.

Karlar Ülkesi'ne gönderme yaptı

40 yaşındaki Yeun ise konuşmasında Disney filmi Karlar Ülkesi'ne (Frozen) yaptığı göndermeyle çocuklarından da bahsetti.

"Genelde kendime anlattığım hikaye bir soyutlanma ve ayrılık hikayesidir. Ve sonra buraya geliyorsunuz ve bu anı yaşıyorsunuz ve sadece diğer herkesi düşünebiliyorsunuz" diyen Yeun gülerek ekledi: 

Ve bu Karlar Ülkesi'nin konusu gibi hissettiriyor.

Animasyon türündeki film, karlar kraliçesi Elsa'nın kız kardeşi Anna'nın, cesur dağ adamı Kristoff ve ren geyiği Sven'le iş birliği yaparak Elsa'yı bulma yolculuğunu anlatıyordu.
 


​​​​​​​2020 yapımı drama Minari'deki performansıyla da büyük beğeni toplayan ve Oscar adaylığı kazanan Yeun, ödül ve gördüğü sevgi için "çok minnettar" olduğunu da sözlerine ekledi.

Altın Küre ödül töreni, Hollywood'daki senarist ve oyuncular grevi nedeniyle Ocak 2024'e ertelenmişti. 


Independent Türkçe, CNNDaily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU