Kemerburgaz Ormanı’nın 29 Ekim’de halka açılacağını duyuran İmamoğlu: Kiralık araçların yıllık masrafı 50 milyon TL, o parayla bu parkı açabiliyorsunuz

Kemerburgaz Kent Ormanı’nı gezen İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'daki birçok ormanlık alanın yenilenmesi için çalışma yapılacağını açıkladı

Fotoğraf: CHP Basın Ofisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’nı ziyaret etti. 

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, parkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda halkın kullanımına açılması için çalışmaların hızlandırıldığını duyurdu.

Parkın 5,5 milyon metrekarelik bir alandan oluştuğunu hatırlatan İBB Başkanı, “Parkta muazzam yürüyüş alanları var, içinde baraj gölü peyzajı alanları bulunuyor. Buradaki çalışmalar maalesef durdurulmuş. İstanbullular belki de Belgrad Ormanı’ndan daha uzun yürüyüş rotaları olan bir parka kavuşacak” dedi.
 

Kemerburgaz Ormanı
İBB Başkanı İmamoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı içerisinde bazı peyzaj alanlarında çalışmaların durdurulmuş olduğunu söyledi. Fotoğraf: CHP Basın Ofisi


İBB'den tarım alanı açma planı 

İBB’nin envanterinde bulunan kiralık araçların Yenikapı’da toplanmasıyla ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, bu araçların yıllık masrafının 50 milyon lirayı bulduğunu söyledi ve “Bu parayla bu parkı açabiliyorsunuz” diye ekledi.

İstanbul’un farklı noktalarındaki doğal alanlarla ilgili belediyenin bütüncül bir envanterini çıkardıklarını söyleyen İmamoğlu, “Şehrimizin ormanları var, İSKİ havzalarında koruma bölümünde olan arazilerimiz var. Buralarda tarım yapmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

"Utanıyorum, arabalarla fotoğraf çektirmem"

İBB Başkanı, "İsrafın bedeli bütüncül olarak sizlerle paylaşılacak" diyerek araçlara ilişkin yakıt ve diğer masraflara dikkat çekti. İmamoğlu, "Araçlarını derhal alsınlar ancak otoparkları var mıdır bilmiyorum" şeklinde konuştu 

İmamoğlu, “Yenikapı’ya gidecek misiniz? Araçlarla bir fotoğrafınız olacak mı?” sorularına ise şu yanıtı verdi:

Benim araçlarla bir fotoğraf çektirme diye bir çabam olmaz. Benim amacım, bu şehrin israfını engellemek. Bu şehrin tasarruf gücünü arttırmak. Arkadaşlarım teknik raporlarını basınla paylaşacaklar.

Ben oraya gidip arabaları göstermem… Niye? Ben, utanıyorum. Onları mı göstereceğim. Utanıyorum yani...



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU