Yönetmeni duyurdu: Meşhur suç filminin devamı geliyor

Başrollerde usta isimler Robert De Niro ve Al Pacino vardı

170 dakikalık Büyük Hesaplaşma, 60 milyon dolarlık bütçeyle çekilmiş ve gişede 187,4 milyon dolarlık hasılat yapmıştı (Warner Bros)

Büyük Hesaplaşma'nın (Heat) yönetmeni Michael Mann, merakla beklenen devam filmi hakkında bilgi verdi ve çekimlerin ne zaman başlayacağını açıkladı. 

1995'te gösterime giren Büyük Hesaplaşma'nın başrollerini Robert De Niro ve Al Pacino paylaşıyordu. 

Suç ve gerilim türündeki Büyük Hesaplaşma, tüm zamanların en iyi soygun filmlerinden biri kabul ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Val Kilmer'ın canlandırdığı Chris Shiherlis'in hikayesini devam ettiren ve aynı zamanda De Niro'nun karakteri Neil McCauley ve Pacino'nun oynadığı Vincent Hanna için bir prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) görevi gören Büyük Hesaplaşma 2'nin (Heat 2) romanı 2022'de yayımlanmıştı.

Devam projesiyle ilgili açıklama yapan Mann, Variety Awards Circuit podcast'inde yeni filmi 2024'te çekmeyi planladığını söyledi.

"Planım bu yıl yapmak"

Yönetmen ayrıca filmin romana büyük benzerlik göstereceğini de belirtti.

Büyük Hesaplaşma 2 bir prequel ve ulusaşırı organize suçun küresel geleceğine doğru ilerliyor, bu yönde atılmış dev bir adım gibi.

Senaryoyu yazmakla meşgul olduğunu söyleyen 80 yaşındaki yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Warner Bros'tan 'Yardımcı olmak için yapabileceğimiz bir şey var mı?' diye soran çok hürmetkar, çok hoş telefonlar alıyorum. Planım kesinlikle bu yıl bunu yapmak.

Mann, Büyük Hesaplaşma 2'nin bu yıl içinde çekileceğinden son derece emin görünse de yönetmenin son filmi Ferrari'nin gişede yarattığı büyük hayal kırıklığı buna engel olabilir.

Sadece 20 milyon dolar kazanabildi

Mann'in uzun süredir üzerinde çalıştığı bir tutku projesi olan 95 milyon dolar bütçeli film, Noel günü gişede yavaş bir başlangıç yaptı ve şu anda dünya çapında sadece 20,4 milyon dolar kazanabildi.

Eleştirmenlere göre Ferrari'nin hayal kırıklığı yaratan gişesi, Mann'in yeni projesi için bir endişe kaynağı olabilir. 

Amerikalı yönetmenin 2015 yapımı filmi Hacker (Blackhat) ve 2006 tarihli Miami Vice da finansal açıdan büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Playlist, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU