How I Met Your Mother'ın yaratıcısından Barney Stinson açıklaması

Meşhur sitcom'un sevilen karakteri, dizinin sona ermesinden yıllar sonra tartışma yarattı

CBS'te yayımlanan How I Met Your Mother, 2005 ve 2014 arasında ekranlara geldi (CBS)

How I Met Your Mother'ın ortak yaratıcısı Craig Thomas, Barney Stinson karakterini eleştiren yeni makaleye yanıt verdi.

Dizinin 9 sezonu boyunca Neil Patrick Harris'in canlandırdığı Barney, Ted Mosby'nin arkadaş grubunun 5 üyesinden biriydi ve sık sık çeşitli "oyunlar" yoluyla kadınları tavlamaya çalışıyordu. 

Dizi boyunca yavaş yavaş büyüdü

Kadın avcısı karakter dizi boyunca büyüdü, yavaş yavaş hatalarından dersler çıkardı ve How I Met Your Mother 9. sezonuyla sona erdiğinde sorumlu bir baba haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Collider'da How I Met Your Mother'ın Barney'nin eylemlerini tasvir edişini eleştiren bir makale yayımlanmasının ardından Thomas, komedinin yayın hayatı boyunca karakteri ele alışını savundu. 

"Barney'nin her zaman toksik erkekliğin bir parodisi olarak yazıldığını" ve bu davranışların onaylanmadığını belirten ortak yaratıcı, daha sonraki sezonlarda diğer karakterlerin onun dünya görüşüne meydan okumasıyla Barney'nin geliştiğini söyledi.söyledi.


Twitter'dan açıklama yapan Amerikalı senarist ve prodüktör, "How I Met Your Mother'ı izlemek neden artık çok zor?" başlıklı makaleyle ilgili şöyle dedi:

Arada bir, birileri How I Met Your Mother'dan Barney'nin nasıl sorunlu olduğu hakkında bir deneme yazıyor. Bu benim kafamı karıştırıyor çünkü Barney her zaman toksik erkekliğin bir parodisi olarak yazıldı, onu onaylamak için değil. Denemeyi yazanın bunu düşünmeyerek harcadığı onca zaman için üzülüyorum.

Craig Thomas, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ayrıca 9 sezon boyunca Barney'nin yavaş ama ölçülebilir bir evrim geçirerek pilot bölümde tanıştığımız dağılmış zamparadan daha iyi bir adam, daha iyi bir insan haline geldiğini gösterdik ancak bu nedense denemelere hiç girmedi.

"Duyarsız, homofobik, saldırgan"

Collider'daki makalede, "bazı sitcom'ların iyi bir şarap gibi yıllanırken, How I Met Your Mother'ın peynir gibi yıllandığı" ifade edilmişti. Ayrıca dizideki mizahın "ırksal olarak duyarsız, homofobik, modası geçmiş ve saldırgan" olduğu da öne sürülmüştü.

Harris'in canlandırdığı Barney, tüm eleştirilere rağmen How I Met Your Mother'ın en unutulmaz karakterlerinden biri olmaya devam ediyor. 

Thomas onu özendirici bir figür olarak tasarlamamış olsa da Barney, izleyiciler üzerinde kalıcı bir etki bırakmayı sürdürüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, BNNBreaking, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU