Brezilyalı belediye başkanı eşcinsellerin öpüşmesine yer veren Avengers çizgi romanının kitap festivalinden çıkarılmasını istedi

Rio de Janeiro’lu politikacı “Çocuklarımızı korumamız gerekiyor” dedi

Marcelo Crivella, eserlerin bir uyarıyla kapalı ambalajlarda satılması gerektiğini söyledi (AFP)

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Marcelo Crivella, iki erkeğin öpüşmesini içerdiği gerekçesiyle bir Avengers çizgi romanının kitap festivalinden çıkarılması talimatı verdi.

Brezilyalı politikacı Crivella “küçük yaştaki çocuklar için uygun olmayan içerikler” barındanıran çizgi romanın “çocukları korumak” adına Rio Uluslurarası Kitap Bienali’nden toplatılması gerektiğini ileri sürdü.

Twitter’da yayımlanan bir videoda, Protestan piskoposu çocukların “yaşlarına uygun olmayan içeriklere erken ulaşabilmelerinin” doğru olmadığını söyledi.

 

 

Daha önce eşcinsel insanların “korkunç bir musibetin kurbanları” olduğunu ileri süren Crivella, kitapları toplama kararının tek bir amacı bulunduğunu söyledi: "Yasaya uymak ve aileyi korumak."

Crivella, eserlerin Çocuk ve Ergen Mevzuat’ına (ECA) uygun olarak içerikleri hakkında bir uyarıyla kapalı ambalajlarda bulunması gerektiğini söyledi.

Crivella’nın eleştirilerinin hedefi, sevgili olan Hulkling ve Wiccan isimli iki erkek süper kahramanın öpüştüğünü gösteren Avengers: The Children’s Crusade (Çocukların Savaşı) adlı 2010 tarihli çizgi romandı. 

Belediye başkanı, Allan Heinberg ve Jim Cheung tarafından yazılıp resmedilen kitabın tüm kopyalarının kitap festivalinden toplatılması talimatı verdi.

Brezilya’nın O Globo gazetesine göre festivali organize edenler bu talimata uymayı reddetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete, festivalde çizgi roman satan 9 tezgahın 8’inin stoklarında bu kitabın olmadığını, 9’uncusununsa belediye başkanının açıklamasından iki gün önce kitabı tükettiğini yazdı. 

Gazeteye göre etkinliğin organizatörleri festivalin “ayrım yapmaksızın, demokraside olması gerektiği gibi, herkese sesini yükseltme imkanı sunduğunu” söyledi.

Öpüşen iki Avengers karakterinin resmi ayrıca Folha de Sao Paulo gazetesinin cumartesi baskısının ön sayfasında yer aldı.

Crivella’nın çizgi romanı toplatma talimatı, Rio belediye meclisi üyesi Alexandre Isquierdo’nun belediyede yaptığı bir açıklamada aynı kitabı eleştirmesinden birkaç gün sonra geldi. 

Instagram’da paylaşılan videoda belediye meclisi üyesi Isquierdo, kitabın “çocuklara eşcinselliği yaydığını” ileri sürüyor ve “Ebeveynler içeriğin daha sonra farkına varıyor. Korkunç bir suç” ifadesini kullanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU