Suudi Kralı Selman’ın oğlu Prens Abdülaziz Enerji Bakanı olarak atandı

Daha önce petrol bakan yardımcılığı ve enerji işlerinden sorumlu devlet bakanlığı yapan Abdülaziz bin Selman, Suudi Arabistan’ın yeni enerji bakanı oldu

Abdulaziz bin Selman / Fotoğraf: SPA

Gece yarısı yayınlanan Suudi Arabistan Kraliyet Kararnamesi’ne göre, Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid bin Abdulaziz El Falih’ın görevine son verilerek, yerine Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in oğlu Abdulaziz bin Selman Al Suud atandı.

 

Atama kararları Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA tarafından yayınlandı.

Enerji Bakan Yardımcısı Abdulaziz bin Abdullah bin Ali Abdulkerim’in yerine ise Usame bin Abdulaziz ez Zamil atandı.

Yeni Enerji Bakanı Prens Abdulaziz, 2017 yılından bu yana Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapıyordu. Selman 2005-2017 yılları arasında da petrol bakan yardımcılığı görevini yapmıştı.

Kraliyet kararnameleri kapsamında, Prens Sultan bin Ahmed Al Suud da Suudi Arabistan’ın Bahreyn Büyükelçisi.

Enerji Bakanlığı görevinden alınan Halid Falih, geçen hafta da ülkenin milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun yönetim kurulu başkanlığından da alınarak, yerine Suudi Arabistan Ulusal Yatırım Fonu Başkanı Yasir Osman el Rumeyyan atanmıştı.

Falih, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yerine atanan Ulusal Yatırım Fonu Başkanı Rumeyyan'ı tebrik etmiş ve Saudi Aramco şirketinin hisselerini borsaya açma süreci için önemli bir adım olduğuna dikkati çekmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU