ChatGPT'nin yaratıcısı: Teknoloji sektöründeki Müslümanlar konuşmaktan korkuyor

Altman, teknoloji sektörünü meslektaşlarıyla empati yapmaya çağırdı

Sam Altman geçen aylarda istifa ettiğini görevine 4 gün sonra geri dönmüştü (Reuters)

OpenAI CEO'su Sam Altman, perşembe günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda teknoloji sektöründeki Müslüman ve Arapların konuşmaktan çekindiklerini söyledi.

Altman paylaşımında, "Teknoloji sektöründeki Müslüman ve Arap (özellikle Filistinli) meslektaşlarım, son dönemde yaşadıkları tecrübelerle ilgili konuşmaktan rahatsız oluyor. Genellikle misillemelere hedef olmaktan ve kariyerlerinin zarar görmesinden korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ChatGPT'nin yaratıcısı, teknoloji sektöründe çalışanlara meslektaşlarına empatiyle yaklaşma çağrısı yaptı.

Paylaşımının ardından bir Twitter kullanıcısı Altman'a, Yahudi toplumunun deneyimleriyle ilgili ne hissettiğini sordu.

Altman verdiği yanıtta, "Ben Yahudiyim. Yahudi karşıtlığının dünyada büyüyen ve önemli bir problem olduğunu düşünüyorum. Sektörde birçok kişi bana destek oluyor ve bunu takdir ediyorum. Ancak Müslümanlara bunun çok daha azı sunuluyor" ifadelerini kullandı.

Birçok insan hakkı örgütüne göre, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarını takip eden Gazze savaşının ardından ABD ve diğer ülkelerde hem anti semitizm hem de İslamofobi yükselişe geçti.

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi geçen ay yaptığı açıklamada, ABD'de İslamofobi kaynaklı olayların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 172 arttığını belirtmişti.

New York merkezli İftira ve İnkârla Mücadele Birliği de geçen ay yaptığı açıklamada, 7 Ekim-7 Aralık periyodunda ABD'deki Yahudi karşıtı olayların yüzde 337 arttığını bildirmişti.


Independent Türkçe, Reuters, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU