Temelli başkanlığındaki HDP heyeti Selahattin’de Barzani ile görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi’ne giden Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti Mesut Barzani ile görüştü

HDP'li heyet Mesut Barzani ile görüştü / Fotoğraf: Twitter

Eski Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Sezai Temelli başkanlığındaki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’den oluşan heyeti Erbil’in Selahattin kentinde kabul etti.

HDP IKB Temsilciliği Eşbaşkanları Müzeyyen Güneş ve Abid İke’nin de eşlik ettiği heyet, Barzani,  KDP Politbüro Üyesi Fazıl Mirani,  IKB Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizeyi, KDP İlişkiler Komitesi Sorumlusu Eli Hisen ve KDP yönetim konseyi üyeleri tarafından karşılandı.

Heyetler arası görüşme basına kapalı gerçekleşti.

HDP heyeti ziyareti kapsamında Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşecek.

Heyet ayrıca IKB’deki diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek.

Temelli başkanlığındaki HDP’li heyetin 9 Eylül’de Süleymaniye’ye geçip Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkilileri ile de görüşmesi bekleniyor.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU