Ricky Gervais, Netflix'in neden Armageddon'ın reklamını yapmadığını açıkladı

Komedyenin tartışma yaratan stand-up gösterisi yine de büyük başarı yakaladı

Ricky Gervais, Netflix'in yeni stand-up gösterisini 'tanıtmamasının' nedenini paylaştı (Netflix)

Ricky Gervais, Netflix'in yeni özel yapım stand-up gösterisini tanıtma zahmetine neden girmediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanyalı komedyenin Armageddon adlı tartışmalı stand-up gösterisi, dijital yayın platformu tarafından fazla tanıtım yapılmadan Noel Günü izlemeye sunuldu ve eleştirmenlerin yerden yere vurmasına rağmen büyük bir hit haline geldi.

Ancak Gervais, gösterinin yayımlanmasından bir hafta önce paylaştığı bir gönderide tanıtım eksikliğine değinerek, Netflix'in gösteri afişlerini halka açık yerlere yerleştirmekten kaçındığını öne sürdü.

Komedyen X/Twitter'daki takipçilerine şunları söyledi:

Netflix hiç afiş yapmıyor çünkü uğraşamıyorlar.

Hayranlarından biri yayın platformunun neden gösterinin "reklamını" yapmadığını sorduğunda Gervais şu yanıtı verdi:

Her ne olursa olsun, çok başarılı olacağını düşünüyorlar.

Özel yapım stand-up gösterisi, kaldırılması için bir imza kampanyasına öncülük eden tartışmalı bir şakanın yarattığı öfke nedeniyle kendini tanıtmada etkili bir iş çıkardı.

Gösterinin fragmanında, Bir Dilek Tut Vakfı'yla yaptığı çalışmalarla ilgili bir bölümün önizlemesi yapıldı ve burada onunla tanışmak isteyen ölümcül hasta çocuklar için çektiği video mesajlara nasıl yaklaştığıyla ilgili şakalar yaptı. Ayrıca onlara karşı engelli bireylere yönelik ayrımcı bir hakaret de kullandı.

BBC Radio 5 Live'a konuk olan Gervais, bu espriden dolayı üzüntülerini dile getirenlere tepki gösterdi ve izleyenlerin gerçekten bu espriden "alınıp alınmadıklarını" sorguladı.

Gervais, "Şakada kelimenin tam anlamıyla bunu yapmadığımı söylüyorum. Ama bir tepki veriyorlar. Bunu analiz etmiyorlar" dedi.

Bir şeyler hissederler, alınganlık budur. Bu bir duygudur. Bu yüzden 'Alındım' demek oldukça anlamsız. Neyi değiştirmemi istiyorsunuz?

Gervais esprilerine yönelik tepkileri görmezden gelmeyi kolay bulduğunu söyledi ve ekledi:

Bunu beğenen ve anlayan insanlara karşı bir sorumluluğum var. Beni eleştiren biriyle oturup konuşmam, değil mi? Eğer 20 bin kişi için sahnedeysem, gösteriyi durdurup onlara açıklama yapmam. Onları görmezden gelirim.

Komedyen, gösterime girmeden günler önce Armageddon'daki içeriklerle ilgili uyarı tweet'i attı:

Bu gösteride seks, ölüm, pedofili [doğru yazıldı], ırk, din, engellilik, ifade özgürlüğü, küresel ısınma, holokost ve Elton John hakkında konuşuyorum" dedi.

Bunlardan herhangi biriyle ilgili şakaları onaylamıyorsanız, lütfen izlemeyin. Hoşunuza gitmeyecek ve üzüleceksiniz.

Önceki haftalarda, engelli yardım kuruluşu Scope, "bu tür dilin sonuçları olduğu" ve "bu dilin etkilediği insanların gerçek olduğu" hakkında uyarıda bulunmuştu.

Scope, "Böyle bir dilin sonuçları var. Sahne gerçek. Netflix gerçek. Bu tür bir dilin etkilediği insanlar gerçek" diye bir mesaj paylaştı.

Bu tür bir dille ilgili 'şaka yapmak' bunu önemsizleştirir. Birçok engelli insanın her gün karşılaştığı istismarı normalleştirme riski taşır.

Yardım kuruluşu daha sonra, aldıkları tacizler nedeniyle X/Twitter hesabındaki yanıtları kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Armageddon halen Netflix'te izlenebilir.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU