Erdoğan kendisinden randevu isteyen Beşir Atalay'a seslendi: Gelmiş 70 yaşına, ne demeye geleceksin bana?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz pazartesi MYK'da yeni parti çalışmaları ile ilgili ilginç değerlendirmeler yaptığı iddia edildi

Fotoğraf: AA

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK'da yeni parti kuracağı belirtilen Ali Babacan ile hareket eden eski bakan Beşir Atalay'ı eleştirdi.

Erdoğan'ın MYK sırasında Atalay için "Partiden istifa etmiş. Benden randevu istiyor. Gelmiş 70 yaşına. Ne demeye geleceksin bana?" dediği öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Habere göre AK Parti MYK'sında yapılan değerlendirmelerde yeni parti oluşumların daha çok İYİ Parti'nin tabanına hitap edeceği görüşü hakim. 

Bununla birlikte kimi üyelerin yeni hükümet sisteminin gerektirdiği yüzde 50+1'lik oy oranının AK Parti'ye sıkıntı oluşturabileceği kanaatinde oldukları ve bu nedenle yeni oluşumların dikkatlice izlenmesi gerektiği  yönünde fikir beyan ettiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise yeni parti ile ilgili olarak MYK üyelerine "Onların ne yaptığı önemli değil. Bizin ne yaptığımız önemli. Onların ne yaptığının bir kıymeti yok. Boşverin, büyütmeyin. Bizim yapacak çok işimiz var. Kendi işimize bakalım" cevabını verdi.

 

Independent Türkçe, Türkiye gazetesi

 

DAHA FAZLA HABER OKU