Diyarbakır’ın ilçe belediyelerine kayyum hazırlığı iddiası… Valilik açıklama yaptı

HDP'nin Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerine kayyum atamasının ardından, sürecin Diyarbakır’ın 13 ilçe belediyesi ile devam edeceği iddia edildi

Diyarbakır'ın ilçe belediyelerine kayyum atanacak iddiası / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP'nin Diyarbakır'da kazandığı belediyeler ve belediye başkanlarıyla ilgili bilgi istediği iddia edildi.

“İlçe belediyelere kayyum atamak için zemin hazırlıyorlar”

Belediye başkanları hakkında bilgi isteyen İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısını sosyal medya hesabından paylaşan Diyarbakır Barosu avukatlarından Sertaç Buluttekin, “Bu yazı İçişleri Bakanlığı tarafından talep edilmiştir. İlçe belediyelerine de kayyum atamak için zemin hazırlıyorlar” dedi.

Buluttekin’in paylaştığı ve Diyarbakır Valiliği’ne 9 Ağustos’ta gönderilen yazıda, “Ekteki tabloda belirtilen kişiler hakkındaki genel bilgilerin forma işlenerek 16.08.2019 günü mesai bitimine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” deniliyor.

Avukat Buluttekin’in paylaştığı 16 Ağustos tarihli belgede ise, “Valiliklerden Gelen Yargı Safahatları” başlığı altında Diyarbakır’ın Bismil, Çınar, Dicle, Eğil, Ergani, Hazro, Kayapınar, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan, Sur ve Yenişehir ilçe belediye başkanlarının bilgileri yer alıyor. İsmi geçen ilçeler HDP tarafından yönetiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diyarbakır Valiliği iddiaları yalanladı

Diyarbakır Valiliği, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında ilçe belediyelerine kayyım atama hazırlığı yapıldığı iddialarına yanıt verdi. 

Söz konusu haberler ve sosyal medya iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve istenen evrakların rutin bir işlem olduğu denilen açıklamanın devamında, şu ifadeler kullanıldı:

Bir takım internet haber siteleri ve bazı sosyal medya hesaplarında 'İlçe belediyelerine kayyum hazırlığı' başlığı ile verilen haberlerde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Diyarbakır Valiliğine gönderdiği bir yazı üzerinden ilçe belediyelerine kayyum atama hazırlığı yapıldığı ileri sürülerek söz konusu evraklar paylaşılmıştır. Söz konusu haberler ve sosyal medya iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Diyarbakır Valiliği
Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada "İlçe belediyelere kayyum atanacak" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi

 

Independent Türkçe
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU