Danimarka, Suriye'ye bir fırkateyn, bir savaş taburu, bir savaş gemisi ve 4 jet gönderecek

Danimarka'nın uluslararası alanda askeri faaliyetlerini artıracağını söyleyen Başbakan Frederiksen, Suriye'deki koalisyon güçlerine destek olmak için Suriye'ye asker göndereceklerini açıkladı

Danimarka Rojava'ya askeri güç gönderiyor / Fotoğraf: AP

Savunma Bakanı Trine Bramsen ve Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Danimarka'nın uluslararası alanda askeri faaliyetlerini artıracağını söyledi.

Danimarka: Dış politikamızı ABD, NATO, AB ve BM ile yürüteceğiz

Başbakan Frederiksen, Danimarka'nın, IŞİD'e karşı ABD önderliğindeki koalisyona destek amacıyla Suriye'nin kuzeyine (Rojava) 14 kişilik askeri doktor ekibi, ABD donanmasına destek amaçlı bir fırkateyn, bir savaş taburu, bir savaş gemisi ve 4 savaş uçağı göndereceğini açıkladı.

Hükümet olarak amaçlarının aktif bir dışişleri politikası yürütmek olduğunu ifade eden Frederiksen, “Bu politikayı müttefiklerimiz, ABD, NATO, AB ve BM ile birlikte yürüteceğiz" bilgisini paylaştı.

 

SDG
Suriye Demokratik Güçleri / Fotoğraf: AA

 

Pentagon: Danimarka’nın kararı emin olmamızı sağlıyor

Pentagon Sözcüsü Jonathan R. Hoffman ise yaptığı açıklamada, Danimarka’nın IŞİD’le mücadele koalisyonunun kurucularından olduğunu belirterek, “Danimarka bu kararıyla, SDG gibi müttefiklerimizle çalışmayı sürdürerek, IŞİD’in bir daha ortaya çıkmamasından emin olmamızı sağlıyor” dedi.

Hoffman, “Danimarkalı askerler, ABD’li askerlerle Suriye’nin kuzeydoğusunda birlikte görev yaparak, bölgedeki asayişi ve istikrarın sağlanmasını katkı yapacak” ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Danimarka’nın söz konusu girişimini desteklediğini aktaran Hoffman, koalisyon güçleri ve sorumluluklarının paylaşılması yönünde “bu girişimin önemli olduğunu” kaydetti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU