Kaddafi'nin mezarı... Çöldeki gizli sır

Kaddafi, gömüldüğü yer bilinmeyen tek Arap lider

https://turkish.aawsat.com/

Sirte kentinde saklandığı çimento borusunun içinde bulunduktan dakikalar sonra kanlar içindeydi, sendeliyor ve saldırıya uğruyordu. Saçından sürüklendiği sırada çevresinde toplanan kalabalıklar histeri içinde bağırıyordu: "Kaddafi'yi yakaladık, zorba zalimi yakaladık.” Bu, Albay Muammer Kaddafi'nin hayatının son sahnesiydi. O, kırk yıl boyunca iktidarda kaldı ve sonunda cesedi Libya'nın batısındaki Misurata şehrinde bir sebze dükkanının soğutucu bölümünde sergilendi. Ardından, 20 Ekim 2011 tarihinde, çölün derinliklerinde gizli bir mezara gömüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaddafi ve oğlu Mutassim Billah, cesetlerini şehirlerine götüren ve ardından bilinmeyen bir yere gömen "Misrata devrimcileri" tarafından yakalandıktan sonra Sirte'de öldürüldü. O tarihten bu yana eski rejimin destekçileri, Kaddafi'nin, oğlunun ve Savunma Bakanı Ebubekir Yunus'un mezarlarının bulunmasını talep ediyor, bunun için davalar açıyor ancak sonuç alamıyor.

Libyalı insan hakları aktivisti Nasır el- Havari, Kaddafi ailesinin onun mezar yerini bilme hakkı olduğunu savunuyor. Havari Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, öldürülen ve mezarı bilinmeyen bir başka Arap cumhurbaşkanı var mı sorusuna, "Bu sadece Libya'da oldu." yanıtını verdi.

Misurata'daki 'El-Sumud Tugayı' lideri Salah Badi daha önce, Kaddafi ve oğlu ile Savunma Bakanı'nın defnedildiği yeri, Libya'daki yetkililerle anlaşma sağlandığı takdirde açıklamaya hazır olduğunu belirtmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU