Son filmleri ses getirmeyen oyuncu 2024'te fırtınalar estirecek

Gösterime girecek yeni filmleriyle sayesinde 2024, 41 yaşındaki oyuncunun yılı olabilir

Michael Showalter'ın yönetmen koltuğunda oturduğu The Idea of You'nun 2 Mayıs 2024'te gösterime girmesi planlanıyor (Prime Video)

Anne Hathaway, Hollywood'un en iyi aktrislerinden biri olsa da her filmi iyi karşılanmadı. Ancak oyuncunun yeni filmi, son yıllardaki en iyi rolüne sahip gibi görünüyor. 

Sefiller'deki (Les Miserables) rolüyle Oscar kazanan Hathaway'in kariyerinde farklı türler yer alıyor. 41 yaşındaki oyuncu, komedi ve aksiyon rollerine de dramalara gösterdiği bağlılık ve özveriyle yaklaşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıllar boyu etkileyici performanslar sergileyen Amerikalı oyuncu, romantik komedi üstadı Garry Marshall'dan 4 kez Oscar'a aday gösterilmiş Gary Ross ve Oppenheimer'la bu yıla damga vuran Christopher Nolan'a kadar pek çok ünlü yönetmenle çalıştı.

Hathaway, Disney'in Prenses Günlükleri'ndeki (The Princess Diaries) rolüyle çıkış yaptı, Şeytan Marka Giyer'le (The Devil Wears Prada) bir popüler kültür ikonu haline geldi ve kendisine ilk Akademi Ödülü adaylığını kazandıran Rachel Evleniyor'la (Rachel Getting Married) kendini yeniden keşfetti.

2019'dan sonra en iyi projesi olabilir

Son yıllarda eleştirmen ve izleyicileri memnun etmekte zorlanan Hathaway'in 2023 yapımı Eileen'deki performansı ses getirse de son dönemdeki en iyi rolünü 2019 yapımı Karanlık Sular'da (Dark Waters) oynamıştı.

Bir savunma avukatının bir kimya şirketine karşı açtığı çevre davasının gerçek hikayesini anlatan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta 100 üzerinden 95'lik seyirci puanıyla Hathaway'in en iyi performanslarından birine sahip.

Anne Hathaway, 2024'te çok satan kitap The Idea of You'nun uyarlamasında rol alacak ve eleştirmenlere göre bu film, onun Karanlık Sular'dan bu yana en iyi projesi olabilir. 

Romantik komediye dönüş

Robinne Lee'nin aynı adlı romanından uyarlanan The Idea of You, Hathaway'i romantik komedilere geri götürüyor. 
 


2017 tarihli romandan uyarlanan filmde Hathaway, Britanyalı aktör Nicholas Galitzine'in canlandırdığı 24 yaşındaki müzisyen Hayes Campbell'la gizli bir ilişkiye başlayan 40 yaşındaki bekar anne Solène Marchand'ı canlandırıyor.

2024 dopdolu

Anne Hathaway'in gelecek rolleri de kulağa heyecan verici geliyor. 

The Idea of You'nun uyarlamasının yanı sıra Hathaway, David Robert Mitchell'ın yöneteceği isimsiz bir dinozor filminde rol alacak. 

Aktris, Amerikalı yönetmen David Lowery'nin Mother Mary filmindeyse bir müzisyeni canlandıracak. 

Hathaway ayrıca ödüllü görüntü yönetmeni Benoît Delhomme imzasını taşıyan ilk film olacak psikolojik gerilim Mother's Instinct'te de oynuyor. Olivier Masset-Depasse'nin 2018 yapımı Fransızca filminin yeniden çevrimi olacak yapımda Jessica Chastain de rol alıyor. Filmin halihazırda post-prodüksiyon aşamasında olduğu bildiriliyor. 

Eleştirmenlere göre The Idea of You'yla birlikte yeni filmleri de düşünüldüğünde 2024, Anne Hathaway için harika bir yıl olabilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, Cosmopolitan

DAHA FAZLA HABER OKU