Yeni ankette rakibinin yaklaştığını gören Trump küplere bindi

Trump'ın eyaletteki liderliğinin giderek azalması, Haley'i desteklemeye yönelen mega bağışçıların sayısız Trump karşıtı çabaları devam ederken gerçekleşti

(AP)

Donald Trump, Nikki Haley'in New Hampshire'da kendisiyle sadece 4 puan fark olduğunu gösteren 2024 Başkanlık seçimleri için yapılan önseçim anketini "aldatmaca" diye nitelendirerek eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

American Research Group'un 21 Aralık'ta yaptığı anket, New Hampshire'daki Cumhuriyetçi Parti önseçim seçmenlerinin muhtemelen yüzde 33'ünün eski Başkan Trump'ı, yüzde 29'unun da Haley'i desteklediğini gösterdi.

Trump, Truth Social'da yaptığı açıklamada, eski BM Büyükelçisine pek de hoş olmayan lakabıyla atıfta bulunarak, "Kuş beyinli hakkında sahte New Hampshire anketi yayımlandı" dedi.

Eski Başkan, "Bu sadece başka bir aldatmaca! Reytingleri düşük FoxNews bunu sonuna kadar kullanacaktır. Sununu artık ABD'nin en az popüler valilerinden biri. Gerçek anketler bunu gösteriyor" diye devam etti.

Bu haber, Haley'in kısa bir süre önce New Hampshire Valisi Chris Sununu ve Koch kardeşler destekli Americans for Prosperity Action'dan kayda değer destek almasının ardından geldi.

LinkedIn kurucu ortağı olan Demokrat Reid Hoffman da Haley yanlısı bir süper PAC'e çeyrek milyon dolar bağışladı.

Hoffman'ın bağışı, JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'ın Demokrat bağışçılara Haley'in kampanyasını desteklemeleri çağrısının ardından geldi.

Ulusal anketler uzun zamandır Trump'ın Cumhuriyetçi rakipleri karşısında önemli bir üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor ancak son zamanlarda mega bağışçılar arasında Haley'i destekleme yönünde artan bir eğilim var.

Eski Güney Carolina Valisi son aylarda yükselişe geçti. Haley'nin anket rakamları, mükemmel tartışma performanslarına karşılık olarak sürekli yükseldi.

Ancak yükselen yıldızına rağmen, eski New Jersey Valisi Chris Christie'nin defalarca uyguladığı bir strateji olan önde gelen adayı eleştirme konusunda isteksiz davranıyor.

Bu taktik Christie için bir şekilde işe yaramış gibi görünüyor. Yeni ankete göre Christie, New Hampshire'daki muhtemel Cumhuriyetçi seçmenlerden de yüzde 13 destek aldı.

21 Aralık'ta yapılan anket ayrıca, aylardır diğer anketlerde başa baş giden Haley'le Florida Valisi Ron DeSantis arasındaki farkın açıldığını gösterdi. Bu ankete göre DeSantis sadece yüzde 6 oranında destek alıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU