Muhalifler savaşı “dondurdu”

Suriye’de iki muhalif grup arasında başlayan ve diğer grupların da katılmasıyla Batı Halep, İdlib ve Hama’ya yayılan çatışmalara on günün ardından ateşkes anlaşmasıyla son verildi

Suriye’de on günden bu yana muhalif silahlı güçler arasında devam eden çatışmalarda ateşkes sağlandı.

Özgür Suriye Ordusu üyesi muhalif grupların katıldığı Ulusal Özgürleştirme Cephesi ile Heyeti Tahrir Şam arasında yapılan ateşkes anlaşmasıyla İdlib genelinde silahların susması kararlaştırıldı.

Anlaşmaya göre gruplar karşılıklı açtıkları hendekleri ve siperleri kaldıracak, tutukluları karşılıklı olarak serbest bırakacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıvılcım savaşa döndü

Suriye’nin en eski muhalif gruplarından biri olan ve Ulusal Özgürleştirme Cephesi üyeleri arasında bulunan Nurettin Zengi Hareketi ile Nusra Cephesi kökenli Heyeti Tahrir Şam 30 Aralık’ta çatışmaya başlamıştı. HTŞ’nin, daha önce yaşanan bir çatışmanın sorumlularını mahkemeye teslim etme talebi Zengi Hareketi tarafından kabul edilmeyince başlayan bu çatışmalara ÖSO grupları da dahil olmuş ve çatışmalar Batı Halep, İdlib geneli ve Hama kırsalına kadar yayılmıştı.

Ahraru'ş Şam büyük darbe aldı

Nurettin Zengi Hareketi’nin Batı Halep’teki varlığı ortadan kalkarken, bir dönem Suriye’nin en etkili muhalif gruplarından biri olan Ahraru’ş Şam’ın Gab Ovası’ndaki tüm unsurları kendini feshetme kararı aldı.

Muhalifler çatışmaların yerli-yabancı savaşçılar arasındaki büyük çaplı bir gerginliğe dönüşmesinden endişe ediyor. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU