İki büyükşehir belediye başkanından Canan Kaftancıoğlu yorumu

İzmir’de bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıllık hapis cezasını değerlendirdi

Fotoğraf: İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 88’inci İzmir Enternasyonel Fuarı’nın onur konuğu olarak gittiği İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le bir araya geldi. 

23 Haziran seçimleri sonrası göreve geldikten sonra ilk kez İzmir’i ziyaret eden İmamoğlu, mevkidaşı Soyer’le birlikte CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıllık hapis cezasını değerlendirdi. 

Kararın “üzücü ve can sıkıcı” olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Türkiye’nin hukuk yoluyla gündem yaratılarak, insanları suçlayarak, yargılayarak kutuplaştıran bir yönteme ihtiyacı yok” dedi. 

Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin ve Türkiye’nin en büyük kentinin il başkanıdır. Bu yol haritasında her zaman yanındayız ve yanında olacağız. Hem iş başkanımız hem yol arkadaşım olarak kendisine sonuna kadar destek olacağım.”

Kararın üst mahkemelerde giderileceğini düşündüğünü söyleyen İmamoğlu, “Bu gündemden kurtulmamız lazım. Umarım bu durum, gündemden kalkacak ve kol kola yürümeye devam edeceğiz” dedi. 

Tunç Soyer ise karar için “içim sızladı” dedi ve Canan Kaftancıoğlu’nun bu cezayı haketmediğini vurguladı. 

Türkiye Cumhuriyeti’inin hakim ve savcılarına güvendiğini söyleyen Soyer, “Cezanın kaldırılacağını düşünüyorum. Onun yanında durmaya ve elimden geleni yapmaya devam edeceğim” dedi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU