Canan Kaftancıoğlu'ndan mahkeme kararına Nazım'lı yanıt: Boynunun borcudur fakat, düşmana inat bir gün fazla yaşamak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mahkeme kararının ardından Çağlayan Adliyesi'nde açıklama yaptı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yargılandığı davada mahkemenin verdiği 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasının ardından Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kaftancıoğlu, sadece İstanbul'dan değil Türkiye'nin diğer kentlerinden davayı izlemeye gelenlere teşekkür etti. 

"Bugün burada yine beni yalnız bırakmadınız, zulmedenlerin, adaleti yok edenlerin gözlerine kulaklarına bizim bir arada olduğumuzu ve asla ayrılmayacağımızı en açık haliyle yeniden haykırdınız. İyi ki varsınız. Saatlerce sizlerin burada beklediğiniz için üzgünüm." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaftancıoğlu'nun açıklaması sık sık "Hak, hukuk, adalet!" sloganıyla kesildi. 

"Hukuk maskesi takmış mafya yöntemleri kullanan vesayet odakları"

Kaftancıoğlu, Türkiye'de duruşmaların siyasi iktidar nedeniyle bir formaliteye dönüştüğünü savundu: 

Bu ülkede uzun zamandır, herhangi bir mahkeme kararı ile ilgili konuşurken kanunlardan, yargı mensuplarından hatta yasa koyuculardan bile bahsedebiliyor muyuz? Hukuk, kanun, demokrasi, adalet gibi kavramlar bir temenniye dönüştü. Mahkeme kararlara kanunlara göre değil siyasi konjonktür ve siyasi iktidarın keyfine göre şekilleniyorsa bu ülkedeki tüm duruşmalar ne yazık ki, bir formalitedir. Açılan davalarda kararlar duruşma salonlarında değil, saray odalarında alınıyor. Bu ülkede mahkeme kararları kanunlara göre düzenlenmiyor. Kanunlar verilmek istenen cezalara göre şekillendiriliyor. Hukuk maskesi takmış mafya yöntemlerini kullanan vesayet odakları var. (...) İşine gelmediğinde halk iradesini tanımayan, yargıyı muhalefete karşı sopa olarak kullanan, medyayı tekelleştiren, bürokrasinin tüm kurumlarını partizanca bir hırsla dizayn eden, seçilmişleri atanmışlar karşısında aciz duruma düşüren saray vesayeti var bu ülkede. Mafya yöntemleriyle siyasete yön vermeye çalışan vesayetçi iktidarla mücadelemiz daha yeni başlıyor.

"Hayallerimden de düşüncemden de vazgeçmeyeceğim"

Kaftancıoğlu, “Saray vesayetine son verene kadar bedeli ne olursa olsun susmayacağız" dedi, söz konusunu davayı "İstanbul'u yeniden halka vermek için yola çıkan bir il başkanının cezalandırılması" olarak niteledi:

Bu dava İstanbul’u yeniden halka vermek amacıyla yola çıkmış bir il başkanını aslında halkı cezalandırma davasıydı. Ama tekrar ediyorum o kaybetti, biz kazandık. İnandığımız eşitlik yolundan döndürmeye çalışsalar da haykırmaktan sesimiz kısılmayacak. Biz ayrımsız bir biz mevsimine girdik. Bu mevsimde nefes almamızı engelleyemeyecekler. Umudumuzu, cesaretimizi kırmaya, çatlatmaya çalışıyorlar. Tıpkı toprakta olduğu gibi çatlaklarımızdan kırıldığımız yerlerden çıkacak yeni bizler, bizim gibiler. Bizim bir hayalimiz var. Bağımsız ve demokratik bir hukuk devletinin özgür yurttaşları olarak yaşamak; eşit bir şekilde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bize armağan edilen bu Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Hayallerimden de düşüncelerimden de asla vazgeçmeyeceğim.

CHP İstanbul İl Başkanı, geçen duruşmada okuduğu Nazım Hikmet şiirinin cezayı arttırıcı unsur olarak kabul edildiği anımsattı.

Kaftancıoğlu yine Nazım Hikmet’ten, bu kez “Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler” şiirini okudu:

Dünyadan, memleketinden, insandan
umudum kesik değil diye
İpe çekilmeyip de
Atılırsan içeriye,
Yatarsan on yıl, on beş yıl
Daha da yatacağından başka,
'Sallansaydım ipin ucunda
Bir bayrak gibi keşke''
Demiyeceksin,
Yaşamakta ayak direyeceksin.
Belki bahtiyarlık değildir artık,
Boynunun borcudur fakat,
Düşmana inat
Bir gün fazla yaşamak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU