İzleyiciler Netflix'in bir numaralı filminden şikayetçi

Obamaların yapımcılığını üstlendiği dramanın başrollerini Julia Roberts, Mahershala Ali ve Ethan Hawke paylaşıyor

Dünyayı Ardında Bırak (Leave the World Behind), Netflix'in film sıralamasında birinci sıraya yükseldi.

Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke ve Kevin Bacon'ın başrollerini paylaştığı kıyamet dramasının yapımcılığını eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle'in kurduğu Higher Ground Productions üstlendi.

Rumaan Alam'ın 2020 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Dünyayı Ardında Bırak, telefonlardan televizyonlara kadar teknolojik altyapının çökmeye başlamasının ardından dağılan bir toplumu konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın platformunun listelerinde Şimdi İşler Karıştı (Family Switch) ve animasyon Grinç (The Grinch) gibi filmleri geride bırakarak zirveye yükselmesine rağmen Dünyayı Ardında Bırak eleştirmenlerden karışık yorumlar alırken izleyicilerin (Elon Musk şöyle dursun) tepkisi daha da kutuplaşmış durumda.

Eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'da Dünyayı Ardında Bırak eleştirmenlerden yüzde 75 olumlu puan alırken, izleyici puanı sadece yüzde 42'de kaldı.

Sosyal medyada izleyiciler film hakkındaki hükümlerini verirken, pek çoğu aynı şikayette bulundu: Film 140 dakikalık süresinin hakkını veremiyor.

Bir izleyici X/Twitter'da şöyle bir yorum yaptı:

Dünyayı Ardında Bırak tuhaf, çoğu zaman komik, çoğu zaman aptalca ve nihayetinde sinik bir film karmaşası. Filmin nihayet asıl meseleye gelmesi çok uzun sürüyor ve geldiğinde de bu mesele karikatürize bir karamsarlığa sahip ve anlatı açısından tatmin etmiyor. Beğenmedim.

Başka biri de "Dünyayı Ardında Bırak'ı izliyorum. Neden bunun bir hata olduğunu söyleyeyim. Başka şeyler izlemek istiyorum ve bu film neredeyse iki buçuk saat uzunluğunda" diye şikayet etti.

Bir diğer izleyiciyse "Dünyayı Ardında Bırak kötü değildi ama neredeyse 2,5 saat olmasına kesinlikle gerek yoktu, bana sorarsanız çoğu filmin 1 saat 50 dakikayı geçmesine gerek yok. Ama kimse bana sormadı hahaha. Bu yüzden hepinizi zahmetten kurtaracağım" dedi.
 

Dünyayı Ardında Bırak
Julia Roberts, Dünyayı Ardında Bırak'ta (Netflix)


Öte yandan Musk, Tesla'yla ilgili filmde yer alan "yanlışlık" hakkındaki şikayeti nedeniyle taşlanıyor.

Netflix listelerinde Dünyayı Ardında Bırak'ı takip eden filmler arasında vücut değiştirme konulu komedi Şimdi İşler Karıştı da yer alıyor.

Bu ayın başında gösterime giren Şimdi İşler Karıştı, "ensest" bir öpüşmeyi merkezine alan esprisi nedeniyle izleyiciler arasında bir dereceye kadar tartışmaları tetiklemişti.

McG'nin yönettiği filmde 4 aile üyesi beden değiştiriyor; evli çift iki çocuğunun yerine geçerken çocuklar da onların bedenlerine geçiyor.

Tartışmalı sahnede iki çocuk, ebeveynlerinin bedenlerindeyken bir arkadaş toplantısında öpüşmeye zorlanıyor.

Dünyayı Ardında Bırak ve Şimdi İşler Karıştı, Netflix'te halen yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU