ABD'li siyasetçiye "reşit olmayan kızlara seks karşılığı para verme" ödülü

Florida'nın Kongre üyesi, Cumhuriyetçi Parti Strongsville'in Noel buluşmasında sahneye çıkan trol tarafından hazırlıksız yakalandı

Matt Gaetz "reşit olmayan kızlara seks için para ödediği" için sahte ödülle trollendi (AFP)

Ateşli bir Cumhuriyetçi olan Matt Gaetz, Ohio'da yakın zamanda düzenlenen bir Cumhuriyetçi Parti etkinliğinde, kendisiyle "seks yapmaları için reşit olmayan kızlara para ödediği iddiasıyla" ödüllendirildiği sahnede şaşkınlığa uğradı.

Florida'nın ABD Kongresi üyesi, Cumhuriyetçi Parti Strongsville'in Noel buluşmasında sahneye GoPro kamerayla çıkan trol tarafından hazırlıksız yakalandı.

Kendisini "Cumhuriyetçi Parti Strongsville'den Mike" diye tanıtan adam, "Sayın Gaetz size bir ödülümüz var" dedikten sonra Kongre üyesine cam kupayı takdim etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İddiaya göre sizinle seks yapmaları için reşit olmayan kızlara para öderken Venmo'yu kullandığınız için tebrikler" diyen adam, Gaetz'in öfkelenmesine neden oldu.

Kongre üyesi "Hadi ama dostum, yalan atıyorsun" diye karşılık verdi. Etkinlikteki güvenlik, adamı sahneden hızla, yaka paça indirdi.

Bu olay Gaetz'in daha önce kendisini, ergenlik çağındaki bir kızla reşit olmadığı sırada cinsel ilişki kurma amacıyla seyahat ettiği iddiasıyla ABD Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü bir soruşturmanın merkezinde bulmasının ardından yaşandı.

Gaetz suçlamaları şiddetle reddetmişti fakat uzun süredir ortağı olan Joel Greenberg, reşit olmayan bir kişinin seks amaçlı pazarlanması da dahil 6 federal suçu kabul ettikten sonra Aralık 2022'de 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şubatta Gaetz, kendisine karşı herhangi bir yasal suçlama yöneltilmeden Adalet Bakanlığı'nın seks ticareti davasını sona erdirdiğini açıklamıştı.

Öte yandan bundan birkaç ay sonraki temmuzda Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'nin, Kongre üyesine yöneltilen görevi kötüye kullanma iddialarına ilişkin bir soruşturmayı yeniden başlattığı bildirilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU