Amy Winehouse filminin gösterim tarihiyle ilgili açıklama

27 yaşındayken hayatını kaybeden Grammy ödüllü şarkıcıyı, HBO dizisinin yıldızı canlandırıyor

27 yaşındaki Britanyalı aktris Marisa Abela, televizyondaki çıkışını 2020 yapımı politik gerilim COBRA'yla yapmıştı (Focus)

Amerikan yapım şirketi Focus Features, Amy Winehouse'un hayatını anlatan film Back to Black'in gösterim tarihini açıkladı. 

Amy Winehouse'un şöhret basamaklarını tırmanışına ve çığır açan albümü Back to Black'in çıkışına daha önce hiç görülmemiş bir bakış sunmayı vaat eden film, ABD'de 10 Mayıs 2024'te gösterime girecek.

Grinin Elli Tonu'nun yönetmeni çekti

2011'de hayatını kaybeden efsanevi şarkıcı rolünde, HBO dizisi Industry'nin yıldızı Marisa Abela yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Jack O'Connell, Eddie Marsan ve Lesley Manville gibi isimler de bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya çapında 30 milyondan fazla albüm satan Winehouse, 2011'de hayatını kaybettiğinde yakın tarihin en büyük sanatçılarından biri kabul ediliyordu.

Grinin Elli Tonu'nun (Fifty Shades of Grey) yönetmeni Sam Taylor-Johnson, 2009 yapımı John Lennon biyografisi Kayıp Çocuk'ta (Nowhere Boy) birlikte çalıştığı senarist Matt Greenhalgh'la Back to Black için yeniden bir araya geldi.

Yapım şirketine göre, "Amy Winehouse'un bakış açısından anlatılan film, fenomenin ötesindeki kadına ve tüm zamanların en efsanevi albümlerinden birine ilham veren ilişkiye pişmanlık duymayan bir bakış sunacak".

27'sinde hayatını kaybetmişti

Soul, R&B ve popun tutkulu karışımıyla Winehouse, sadece iki stüdyo albümü yayımlamış olmasına rağmen 21. yüzyılın en büyük şarkıcılarından biri kabul ediliyor. 

Sanatçının 2006'da çıkardığı Back to Black albümü, müzik listelerinin zirvesine çıkan Rehab, Tears Dry on Their Own ve You Know I’m No Good gibi şarkıları da içeriyordu.

Madde bağımlılığı ve psikolojik sorunlarla halkın gözü önünde savaş veren Winehouse, 23 Temmuz 2011'de alkol zehirlenmesi nedeniyle henüz 27 yaşındayken hayatını kaybetmişti. 

5 Grammy ödüllü sanatçının hayatını anlatan Back to Black, 12 Nisan'da Britanya ve Polonya'da, 18 Nisan'da Almanya ve Hollanda'da, 24 Nisan'da Fransa'da ve 25 Nisan'da Yeni Zelanda'da gösterime girecek. 

Filmin Türkiye'deki gösterim tarihi henüz açıklanmadı. 


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU