Meşhur dizinin yaratıcısı izleyicilerin yerden yere vurduğu sezonu savundu

Dizinin hayranları 4. sezonu beğenmese de eleştirmenler övgüyle bahsetmişti

Fargo'nun 11 bölümden oluşan 4. sezonu, prömiyerini 27 Eylül 2020'de FX'te yapmıştı (FX)

Fargo'nun yaratıcısı Noah Hawley, genellikle dizinin en zayıf sezonu olarak görülen 4. sezonu savundu. 

Üç yıllık bir aranın ardından Fargo, Jon Hamm, Juno Temple ve Joe Keery'den oluşan kadrosuyla, büyük bölümü 2019'da geçen yeni sezonuyla FX'e geri döndü.

"Anlattığım en büyük hikaye"

Emmy ödüllü kara komedi, 4. sezonunda 1950'lerin başına dönerek iki rakip suç örgütü arasında geçen geniş kapsamlı bir destanı ekrana taşıdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadroda Chris Rock, Jessie Buckley, Jason Schwartzman, Ben Whishaw, Jack Huston, Salvatore Esposito ve E'myri Crutchfield yer aldı.

Fargo'nun 5. sezonunun tanıtımı için GQ'ya kapsamlı bir röportaj veren Hawley'ye, 4. sezonun hafife alındığını düşünüp düşünmediği soruldu. 

Antolojinin yaratıcısı, yazarı ve yönetmeni, 23 ana karakter olduğundan bahsederek "kesinlikle anlattığı en büyük hikaye" olduğunu söyledi.

Hawley, Fargo'nun 4. sezonunun neden bazı açılardan hedefi ıskaladığından bahsetti:

"Bakın, o sezonu çok seviyorum" diyerek söze başlayan 56 yaşındaki Hawley, şöyle devam etti: 

Bu sezon, bazı açılardan, bir hikaye anlatıcısı ve yönetmen olarak çalışmalarımın doruk noktası ve kesinlikle anlattığım en büyük hikaye. 23 ana karakteri var ama bence daha küçük sezonlar kadar ilgi çekici ve sürükleyici.

"Bir akımın başlangıcı olacaktı"

Dizinin o yılın nisanında gösterime girmesi gerektiğinden ancak pandemi nedeniyle yayının durdurulduğundan bahseden Howley, ekranlara geri dönebilmek için 6 ay geçmesi gerektiğini de ekledi.

Amerika'da ırk ve sınıfla ilgili gerçek bir hesaplaşma vardı ve eğer nisanda gösterime girmiş olsaydı, bir akımın başlangıcı olacaktı. Çünkü ondan sonra pek çok dizi yapıldı.

Lovecraft County ve Watchmen'i örnek gösteren sinemacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Konuyu ele alan bir sürü dizi ve film vardı ancak biz bu trendin başlangıcında olmak yerine sonundaydık. Dolayısıyla sanırım biraz yorgunlukla karşılaştık.

İzleyiciler Fargo'nun 4. sezonunu pek beğenmemiş olsa da eleştirmenler onlarla aynı görüşte değildi. 

İkinci sezon favori

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 84 gibi yüksek bir puana sahip dizi, oyuncuların performanslarıyla da övgü topladı. 4. sezonun izleyici skoruysa 55'te kaldı.

Fargo'nun en büyük yankı uyandıran ve beğenilen bölümleri, 100 üzerinden 100 tam puan almayı başaran ikinci sezonu olmuştu. 

Birinci sezonun öncesini konu alan ve hantal bir soruşturmaya odaklanan ikinci sezonda, kariyerinin en iyi performanslarını sergileyen Kirsten Dunst gibi oyuncuların başarısıyla, canlı yayın reytingleri en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

 
Independent Türkçe, GQ, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU