Kült aksiyonun yıldızı devam filmi için iki şart koştu

John Carpenter'ın yönettiği film, aldığı olumlu eleştirilere rağmen gişede başarısızlık yaşadı

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 74 gibi yüksek sayılabilecek bir puana sahip (20th Century)

Kurt Russell, filmografisindeki en sevilen filmlerden birinin devamının gelme ihtimaline değindi.

Russell, 1986 yapımı aksiyon komedisi Küçük Çin'de Büyük Bela'da (Big Trouble in Little China) kendini San Francisco'nun Çin Mahallesi'nde bulan kamyon şoförü Jack Burton rolündeydi. 

Russell'ın canlandırdığı Jack Burton karakteri, bir yandan kadim bir lanetten kurtulmaya çalışırken diğer yandan da dünyayı büyücü David Lo Pan'den korumaya çalışıyordu.

Usta yönetmeni Hollywood'a küstürdü

John Carpenter'ın yönettiği film, aldığı olumlu eleştirilere rağmen gişede başarılı olamamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fantastik film, kült bir klasik haline gelirken Carpenter'ın Hollywood'un ana akım sahnesinden ayrılmasına neden oldu.

ComicBook.com'a verdiği son röportajda Russell'a, Küçük Çin'de Büyük Bela'nın devam filmi için geri dönme olasılığı soruldu.

72 yaşındaki aktör, devam filminde Jack'i yeniden canlandırma fikrine açık olduğunu doğruladı ancak geri dönmek için iki büyük şart koştuğunu da söyledi.

"Asla asla deme" diyerek söze başlayan Hollywood yıldızı ekledi: 

Demek istediğim, eğer birisi ilkinden daha iyi bir senaryo yazarsa ve söyleyecek yeni bir şeyi varsa, bilmiyorum... John Carpenter'ı biraz tartaklayabilir ve 'Hadi John! Hadi bunu yapalım' diyebilirim.

Dwayne Johnson, 2015'te kült klasiğin yeniden çevrimini geliştirdiğini, Jack Burton rolünde oynamayı ve projenin yapımcılığını üstlenmeyi planladığını açıklandığında, devam filmine dair söylentiler neredeyse 10 yıldır dolaşıyordu.

"Devam ettirmenin bir yolunu bulacağız"

Seven Bucks Productions Başkanı Hiram Garcia'nın 2018'de bunun bir yeniden çevrim değil devam filmi olacağını açıklamasıyla, geliştirme çalışmaları durmuş gibi görünüyor. 

Garcia'nın filmle ilgili son açıklaması 2021'de gelmişti:

Söylemeye gerek yok, hâlâ bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz ancak her büyük projede olduğu gibi yol kolay değil. Ama buna bağlı kalıyoruz! Küçük Çin'de Büyük Bela'nın hikayesini devam ettirmenin bir yolunu bulacağız.

Küçük Çin'de Büyük Bela'da Kurt Russell'ın yanı sıra Sex and the City'nin Samantha'sı Kim Cattrall, Dennis Dun ve James Hong rol alıyordu.  

Film Kuzey Amerika'da sadece 11 milyon dolarlık hasılat elde edebilmiş ve 25 milyon dolar olduğu tahmin edilen bütçesini çıkarmayı başaramamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, ComicBook.com

DAHA FAZLA HABER OKU