Ariana Grande, reklamlarında benzerini kullanan moda markasını mahkemeye verdi

Dava dilekçesinde giyim firması, Grande'nin ticari marka hakkını izinsiz kullanmakla suçlanıyor

(FilmMagic)

Ünlü şarkıcı Ariana Grande, ürünlerinin tanıtımında ismini ve tasvirini kullandığı iddia edilen Amerikan giyim perakendecisi Forever 21’e 10 milyon dolarlık (57 milyon TL) dava açtı.

Los Angeles federal mahkemesine pazartesi günü verilen dava dilekçesinde Grande’nin avukatları, Forever 21’in kurucularının kızlarına ait giyim markası ve kozmetik şirketi Riley Rose’u marka hakkını ihlal etmekle suçladı.

Dava, her iki şirketin Grande’nin markayı onayladığına yönelik yanlış algıya neden olan en az 30 resim ve videoyu yayımladığı iddiasının ardından açıldı.

Dava dilekçesine göre suçlamalar, ortak bir sosyal medya kampanyası oluşturmaya yönelik görüşmelerin sonlanmasının ardından geldi. Görüşmeler, Forever 21’in önerilen tutarı ödemeyi reddetmesiyle sonlanmıştı. 

Grande’nin tek bir Instagram paylaşımının piyasa değerinin “6 haneli rakamlara vardığı” iddia eden dava evrakında, görüşmelerin Aralık 2018’te başladığı belirtildi.

Ancak görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmadı çünkü “Forever 21’in Grande’nin ismini ve tasvirini kullanma hakkı için teklif ettiği tutar sanatçının itibarı açısından yetersizdi."

 

 

Grande’nin avukatları, Forever 21 ve Riley Rose’un şarkıcının haklarını ödemek yerine “internet sitesi ve medya platformlarında aldatıcı kampanya” başlattığını ileri sürüyor.

Dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

Forever 21’in ve Riley Rose’un marka ve ürünlerini tanıtmak için Grande’nin adını, imajını, tasvirini ve müziğini izinsiz bir şekilde kullanması yasal tanıtım haklarının düpedüz ve kasti ihlalidir. Bu adımla davacılar zararın tazmin edilmesi, Forever 21’in haksız kazancının geri verilmesi ve Forever 21 ile Riley Rose’un, davacının ilerleyen dönemdeki kişisel ve fikri mülkiyet haklarını ihlal etmekten caydırılması için cezai tazminat kararı talep ediyor.

Dilekçede Grande’nin avukatlarının Forever 21’in şarkıcının adını, imajını ve tasvirini haksız şekilde kullandığını ileri süren dosyalar da yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örnekler arasında Grande’nin müzik videolarında giydiklerine benzer giysi ve takılar kullanan “benzer bir modelin” Instagram paylaşımı ve Grande’nin “7 Rings” şarkısının sözlerinin paylaşımın altında kullanılması da bulunuyor.

Kaliforniya bölgesel mahkemesi salı günü Grande’nin davasına henüz bir yargıcın atanmadığını The Independent’a teyit etti. 

The Independent, görüşlerini almak üzere Forever 21’le iletişime geçti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU