Saraybosna’da bulunan bomba imha için taşınamazsa kentin yarısı boşaltılacak

Bosna Hersek'te İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma yarım tonluk bomba bulundu. Yetkililer bombanın imhası için 2 kilometrelik alanın boşaltılması gerektiğini söyledi. Bombanın yerinde mi yoksa taşınarak mı imha edileceği incelemelerden sonra belirlenecek

Fotoğraf: AA

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da Radyo ve Televizyon Kurumu binasının arkasındaki inşaat alanındaki çalışmalar sırasında yarım tonluk bir bomba bulundu. İngiltere yapımı bombanın, 1944 yılında düzenlenen bombardımanda uçaklar tarafından atıldığı sanılıyor.    

Bombanın bulunduğu alanda güvenlik önlemleri  alındı. Bombayı incelemek için olay yerine uzman ekipler çağırıldı.

20190905_2_38058225_47312572.jpg
Fotoğraf: AA

 

Taşınamazsa bölgede yaşayanlar tahliye edilecek

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma İdaresi Başkanı Fahrudin Solak, bombanın bulunduğu yerde mi yoksa şehir dışına taşınarak mı imha edileceğinin yapılacak inceleme sonucu belirleneceğini söyledi.

Yapılan incelemede, bombanın taşınmasına engel olacak bulgular ortaya çıkarsa şehrin neredeyse yarısını tahliye etmek zorunda kalabileceklerini belirten Solak, imha işlemi sırasında bombanın etrafındaki 2 kilometre karelik bir alanın boşaltılması gerektiğini söyledi.

Bulunan ilk bomba değil

2013 yılında da aynı bölgede İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 227 kilogram ağırlığında bir uçak bombası çıkmıştı. Ertesi yıl ise Saraybosna'nın Boljakov Potok semtinde yine 500 kilogramlık bir uçak bombası bulundu. Bombalar şehir dışına taşınarak imha edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU