Tevfik Göksu: İBB'nin hizmet araçları Sayın Başkan'ın fantezisiyle meşgul

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Yenikapı'da toplanan İBB envanterindeki kiralık araçların İstanbul'da hayatı durdurduğunu söyledi

İBB'nin envanterinde bulunan yüzlerce kiralık araç, Yenikapı meydanına getirildi / Fotoğraf: Twitter

Dün geceden itibaren Yenikapı meydanına yüzlerce İBB aracı getirildi. Konu ile ilgili büyükşehir belediyesinden resmi bir açıklama yapılmazken, Esenler Belediye Başkanı ve İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, olayı “İmamoğlu’nun siyasi şovu” olarak yorumladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Evde hizmet bekleyen araçlar hizmete gidemiyor”

Canlı yayına bağlanan Göksu, araçların Yenikapı’da toplanmasının İstanbul’da hayatı durdurduğunu söyledi. Göksu, “Evde hizmet bekleyen araçlar hizmete gidemiyor. Kara propaganda yapmak için hayatı durduruyorlar” dedi.

Araçların makam aracı değil, sosyal hizmetlerde kullanılan araçlar olduğunu savunan Tevfik Göksu, “Hizmet araçları Sayın Başkan’ın fantezisiyle meşgul” ifadelerini kullandı.

Yenikapı’daki araçların işine son verilen İBB çalışanlarının hak arayışlarına gölge düşürmek için yapıldığını öne süren Göksu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde haksız yere insanlar ekmeğinden edilirken, oradaki yıpranmışlığı başka bir şekilde telafi etme gayreti görüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesinde yaptığı açıklamada önceki dönem ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'na toplayacaklarını söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU