Scarlett Johansson cinsel istismar iddialarına rağmen Woody Allen'ı "sevdiğini" ve ona "inandığını" söyledi

Johansson, "Onunla çok açık konuştum, o da bana açık davrandı" dedi

Johansson bu sezon Oscar'lara göz kırpan iki filmle karşımızda olacak (AP)

Scarlett Johansson, Woody Allen'a yöneltilen cinsel istismar suçlamalarına inanmadığını ve "onunla çalışmayı her zaman isteyeceğini" söyledi.

Hollywood Reporter'a konuşan Johansson, "Woody'le her fırsatta görüşüyorum ve bu konuda çok fazla konuşmamız oldu. Onunla çok açık konuştum, o da bana açık davrandı Masumiyetini koruyor ve ona inanıyorum” dedi.

Woody'yi seviyorum. (...) Ona inanıyorum ve onunla çalışmayı her zaman isterim.

Johansson, yapımcıyla 2005'te Maç Sayısı (Match Point), 2006'da Scoop ve 2008'de Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona) olmak üzere üç defa çalıştı.

#MeToo hareketinin başladığı günden bu yana Allen'ın kariyerinin yaşadığı birtakım aksaklıklar, kızı Dylan Farrow'un çocukken cinsel tacize maruz kaldığı yönündeki iddialarının tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olmuştu. Allen, Farrow'u istismar ettiğini zaten her zaman reddetti.

Farrow'un iddiaları üzerine Johansson, Cate Blanchett ve Colin Firth dahil birçok aktörden Allen'ı kınaması istenmişti. Timothee Chalamet ve Rebecca Hall gibi isimler de Allen'ın çıkması beklenen ama henüz ABD ve Birleşik Krallık'ta bir çıkış tarihi yakalayamayan filmi (Türkiye'de gösterime girdi Ed. N.), A Rainy Day in New York'tan (New York'ta Yağmurlu Bir Gün) kazandıkları parayı bağışlamaları yönünde teşvik ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

#MeToo'nun ardından Allen ve Amazon Studios arasındaki yüksek bütçeli bir yapım anlaşması da yırtılıp atılmıştı.

Hollywood Reporter'la yaptığı aynı röportajda Johansson, filmlerde ırk ya da cinsiyet üzerine konuşmayacağını söyledi; daha önceki bir röportajdaysa "herhangi bir insanı, bir ağacı ya da hayvanı yalnızca işi bu olduğu için oynayabileceğini" söylemişti. Johansson 2017'de Kabuktaki Hayalet'te (Ghost in the Shell) Japon bir kadını canlandırdığı ve biyografik film Rub & Tug'daki trans erkek rolünü neredeyse kabul ettiği için eleştirilmişti.

Johansson, “Bu konuda sesini çıkaracak ve muhtemelen mikrofona ihtiyaç duyacak başka sesler de var” dedi ve sözlerini "Evet. Sanırım bu konuda daha fazla konuşmayacağım” diyerek noktaladı.

Johansson bu sezon Oscar'lara göz kırpan iki filmle karşımızda olacak: Noah Baumbach'ın yazıp yönettiği Marriage Story ve Taika Waititi'nin yönetmenliğini yaptığı Jojo Rabbit. Johansson ayrıca 2020 yazında çıkması beklenen bir Black Widow filminde başrolü oynayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU