Estetik cerrahlar "en çekici" erkek poposunu tarif etti

Bilimsel araştırmada 2 bini aşkın katılımcıya erkek popolarının yer aldığı fotoğraflar gösterildi

Araştırmacılara göre bu, erkek poposunu neyin çekici kılabileceğine odaklanan ilk çalışmalardan biri (Pixabay)

Yeni araştırmada plastik cerrahlar erkek poposu için "ideal" şekli buldu.

Plastic and Reconstructive Surgery adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan çalışma, kadınların fiziği daha ön planda olsa da erkeklerin popo şeklinin de kamuoyunda önemsendiğini gösteriyor.

Duke Üniversitesi'nden cerrahi profesörü ve çalışmanın başyazarı Ashit Patel, "Bulgularımız, erkeklerde de belirli bir popo estetiğinin tercih edildiğini ortaya koyuyor." dedi.

Plastik cerrah, "Orta büyüklükte, orantılı bir görünüm, en çok arzu edilen şey" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patel'e göre önceki çalışmalar hep kadın kalçalarının özelliklerini ve ne kadar çekici bulunduklarını değerlendirdi. Ancak ideal erkek kalçasını ve estetiğini inceleyen çalışma şimdiye kadar gelmedi.

Çalışmada 2 bin 95 katılımcıya erkek popolarının yer aldığı çeşitli fotoğraflar gösterildi ve bunların üzerinden çevrimiçi bir anket hazırlandı.

Ankete katılanların yüzde 61'i erkekti. Katılımcıların yaşları da 25 ve 34 arasında değişiyordu.

Anket sonuçları, katılımcıların çok düz veya çok büyük olmayan popoları daha çekici bulduğunu gösterdi.

Patel, "Anketimize katılanlar ideal erkek kalçasının düz olmaması gerektiğini ama çok fazla çıkıntılı da olmaması gerektiğini düşündü" diye konuştu.

Kalçalar çok geniş olmamalı ve yanlardaki karakteristik çukuru da korumalı.

Öte yandan bu sonuçlar, erkeklerin fiziğinin kadınlardan daha farklı değerlendirildiğini düşündürüyor. Nitekim önceki çalışmalar, kadınlarda hem daha büyük hem de daha yuvarlak kalçaların estetik bulunduğunu göstermişti.

Araştırmacılar gelecekte benzer anket çalışmalarının daha çeşitli popülasyonlar üzerinde denenmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu çalışmanın katılımcılarından yüzde 49'u beyazdı.

Makalede konuyla ilgili, "Gelecekteki çalışmalar, belirli tercihleri değerlendirmek için farklı ırkları ve cilt tonlarını içermelidir" ifadelerine yer verildi:

Bu sonuçlar ABD'deki katılımcılarla sınırlıydı. İleri araştırmalar ideal ilye (popo bölgesini oluşturan kaslar) estetiğinin ülkeden ülkeye farklılık gösterip göstermediğini de değerlendirmeli.

 

Independent Türkçe, Newsweek, MedicalXpress

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU