Netflix'in iptal kararıyla rakibe geçtiler: Yeni dizi zirvede

Gizem dizisi 16-22 Kasım haftasında en çok izlenen yapım oldu

27 yaşındaki Britanyalı oyuncu Emma Corrin, The Crown'daki performansıyla Altın Küre kazanmıştı (FX/Hulu)

The OA'in yaratıcılarının yeni dizisi A Murder at the End of the World, kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine ulaşmayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The OA'in birinci sezonu, 2016'da Netflix'te gösterime girmiş ve bilimkurgu dizisi kısa sürede küçük ama tutkulu bir takipçi kitlesi edinmişti. 

Dizi sadece iki sezonun ardından iptal edildi. Sevilen bilimkurgunun yaratıcıları Britt Marling ve Zal Batmanglij de yeni gizem dizilerini FX için çekti.

Emma Corin ve Clive Owen'ın başrollerini paylaştığı dizi, Türkiye'deyse Netflix'in rakibi Disney+'ta gösterime girdi. 

Disney+, 18 yaş üzeri izleyici kitlesine uygun olduğunu belirttiği dizinin konusunu kısaca şöyle açıklıyor:

Z kuşağından amatör hafiye ve teknoloji meraklısı hacker Darby Hart, uzak bir yerde düzenlenen bir inzivaya davet edilir ancak konuklardan
biri ölü bulunduğunda Darby, katil başka bir can daha almadan önce bunun bir cinayet olduğunu kanıtlamak için yeteneklerini kullanmak
zorundadır.

Reelgood'un paylaştığı verilere göre, ABD'de Hulu'da gösterilen FX dizisi A Murder at the End of the World, 16-22 Kasım haftasında en popüler yapım olarak bir numarada yer alıyor.

İlk iki bölümü 14 Kasım'da gösterime giren A Murder at the End of the World'de Harris Dickinson, Alice Braga, Pegah Ferydoni, Joan Chen ve dizinin yaratıcılarından Marling de rol alıyor.

Dizi, 7 bölümden oluşan ilk sezonunu 19 Aralık'taki finalle tamamlayacak.

Hayranlar imza kampanyaları başlatmıştı

Olumlu eleştiriler almasına ve 5 sezonluk bir hikaye olarak tasarlanmasına rağmen Netflix, iki sezonun ardından The OA'i iptal etmişti.

Yayın platformunun bu kararı, dizinin sadık hayran kitlesini hayal kırıklığına uğratmıştı.

Dizinin 2019'da ekranlara gelen ikinci sezon finali, baş kahraman Prairie'ye ne olduğunu öğrenmek isteyen izleyicileri merakta bırakmıştı. 

Hayranlar sosyal medyada hayal kırıklıklarını dile getirerek imza kampanyaları başlatmış ve The OA'in geri dönmesini talep etmişti.

İptal kararından sonra Marling paylaştığı Instagram gönderisinde "Bu hikayeyi bitirememiş olsak da başka hikayeler anlatacağımıza söz veriyorum" ifadelerini kullanmıştı. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU