Fatih Altaylı: Ali Babacan’ın partisinde Abdullah Gül yok, duyurusu 15 Eylül'de

Fatih Altaylı, Ali Babacan'ın yeni parti duyurusunu 15 Eylül'de yapacağını ve Abdullah Gül'ün yeni partide yer almayacağını iddia etti

Fotoğraf: AP

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Babacan'dan erken start gelebilir” isimli köşe yazısında Babacan'ın yeni parti duyurusu için yapacağı basın açıklamasına ilişkin önünde üç ayrı seçenek bulunduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fatih Altaylı’nın iddiasına göre Ali Babacan’ın önündeki ilk seçenek, kamuoyunun tanıdığı, güvendiği birkaç gazeteciden soruların önceden alınması ve bunların yazılı olarak yanıtlanması.

Böylece bunun yeni siyasi hareketin ilk açıklaması olması.

İkinci seçenek, saygın 4 gazetecinin katılacağı bir programda soruların yanıtlanması. İmamoğlu-Yıldırım tartışmasında olduğu gibi kanalların programı serbestçe yayınlaması.

Üçüncü seçenek ise Ali Babacan’ın yola çıkış nedenlerini, amaçlarını anlatan bir manifesto yayınlaması.

Beşir Atalay ve Abdullah Gül yok

Altaylı “Kesine yakın bilgilere göre” ifadesiyle Beşir Atalay'ın yeni çalışmalarında yer almayacağını belirtti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise sahnede, kamuoyu önüne çıkacak ekipte yer almayacağını söyleyen Fatih Altaylı, "Fikren, zihnen, ruhen var ama fotoğrafta yok. En azından şimdilik yok" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Davutoğlu’nu ihraç etmekte geç bile kaldığını yazan Altaylı, AK Parti’nin Davutoğlu’na onurlu bir veda için fırsat verdiğini ve Davutoğlu’nun bunu kullanamadığını yazdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU