Korku klasiği Nosferatu'nun yeni yorumunun vizyon tarihi belli oldu

Yönetmen koltuğunda Robert Eggers var

Eggers, filmin "gotik bir saplantı hikayesi" olacağını söyledi (Focus Features)

ABD'li yönetmen Robert Eggers'in korku filmi klasiği Nosferatu'yu yeniden yorumladığı filminin vizyon tarihi duyuruldu. 

Dağıtım şirketi Focus Features'tan dün yapılan açıklamada, Eggers'in yeni filminin 25 Aralık 2024'te sinemalarda vizyona gireceği belirtildi. 

2015 yapımı The Witch (Cadı) ve 2019 yapımı The Lighthouse'la (Deniz Feneri) tanınan Eggers, yeni filminde Alman yönetmen Friedrich Wilhelm Murnau'nun 1922'de çektiği Nosferatu'yu yeniden yorumluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İrlandalı yazar Bram Stoker'ın 1897'de yayımlanan Drakula romanından esinlenen Nosferatu, çekildiği dönemde telif hakkı tartışmalarına da yol açmıştı. Stoker'ın ailesi, Alman yapım şirketi Prana Films'e açtığı davayı kazanmış ve filmin tüm kopyalarının yok edilmesine karar verilmişti. Ancak yapım halihazırda dünyada birçok ülkeye dağıtıldığı ve telif hakkı kanunları ülkeler arasında farklılık gösterdiği için bu hiçbir zaman gerçekleşmemişti.

Eggers'in yapımında başkarakter vampir Kont Orlok'u canlandıran Bill Skarsgard'a Willem Dafoe, Nicholas Hoult ve Lily-Rose Depp eşlik ediyor.

Focus Features'ın yöneticisi Peter Kujawski, Eggers'ten övgüyle söz ederek, "Onun cesur yönetmenliği, hayranları için her zaman bir armağandır" dedi.

Şirketle yönetmenin en son ortak yapımı, 2022'de çıkan The Northman olmuştu. Bill Skarsgard'ın abisi Alexander Skarsgard'ın başrolde oynadığı filmin kadrosunda İzlandalı sanatçı Björk de yer almıştı. Yapım, dünya çapında 70 milyon dolar gişe hasılatı yakalamıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Indiewire, Irish Times

DAHA FAZLA HABER OKU