Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Brezilya Devlet Başkanı ile görüştü: Çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi vurgulandı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Brezilya Devlet Başkanı'nı Riyad'daki Yemame Sarayı'nda kabul etti

Prens Muhammed bin Selman ve Başkan Lula da Silva / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz dün Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut ilişkiler ve çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirmek için ortak koordinasyon sağlama konusu gözden geçirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşme, Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin Brezilya Devlet Başkanı'nı Riyad'daki Yemame Sarayı'nda kabul etmesinden sonra gerçekleştirildi. Taraflar, her iki ülkede ortak çıkarlara ulaşmak için umut verici yatırım fırsatlarını, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri, ortak çıkarları ilgilendiren konuları ve bunlara yönelik yapılan çalışmaları ele aldı.

Ayrıca taraflar iki ülke arasında enerji alanında ikili mutabakat zaptı imza törenine de tanık oldular. Anlaşma, Suudi Arabistan tarafında Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, Brezilya tarafında ise Maden ve Enerji Bakanı Alexander Silveira tarafından imzalandı.

Gözlemciler, Lula’nun ziyaretinin iki ülke arasındaki 55 yılı aşkın süredir devam eden tarihi ilişkilerin derinliğine ve ülkesinin Suudi Arabistan'la pozisyon ve vizyonlarını koordine etme konusundaki istekliliğine dayanarak gerçekleştiğine dikkati çekti. Suudi Arabistan ve Brezilya, iki ülke arasındaki çeşitli alanlardaki ortaklığı güçlendirmenin, ekonomik ve kalkınma iş birliğini 2030 Vizyonu’nun sunduğu fırsatlar ışığında ortak çıkarları sağlayacak şekilde geliştirmek istiyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin bölgenin güvenliğini ve istikrarını artırma çabalarının taktir edildiği görüşmede gözlemciler ayrıca bölgesel ve uluslararası arenada son yaşanan gelişmelerinde ele alındığını belirtti. Çatışmaların sona erdirilmesi, sivillerin korunması, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması, insani yardımın ulaştırılmasına izin verilmesi, zorla yerinden etme politikasının durdurulması ve uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesine vurgu yapılan toplantıda ‘İsrail'in Gazze'deki saldırıları konusunda iki ülke arasındaki pozisyonların benzer olduğuna’ dikkat çekildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU