Çok sevilen dizinin yaratıcısı Netflix'in iptal kararı hakkında açıklama yaptı

Bilimkurgu ve gizem türündeki dizinin devam etmesi için imza kampanyaları başlatılmıştı

The OA'de bazı bölümler 30 dakika sürerken sürerken bazılarıysa 1 saati de aşıyordu (Netflix)

The OA'in ortak yaratıcısı Zal Batmanglij, Netflix'in iptal ettiği diziyi bir filmle bitirme teklifini Brit Marling'le neden reddettiklerini açıkladı.

Prömiyeri 2016'da yapılan dizi, gizemli bir şekilde ortadan kaybolan görme engelli Prairie Johnson'ı merkeze alıyordu. Genç kadın, birkaç yıl sonra görme yeteneğini yeniden kazanmış bir şekilde ortaya çıkıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The OA'in oyuncu kadrosunda Brit Marling'in yanı sıra Emory Cohen, Phyllis Smith, Brendan Meyer, Patrick Gibson, Brandon Perea ve Jason Isaacs yer almıştı.

Olumlu eleştiriler almasına ve 5 sezonluk bir hikaye olarak tasarlanmasına rağmen Netflix, iki sezonun ardından The OA'i iptal etti. 

Yayın platformunun bu kararı, dizinin sadık hayran kitlesini hayal kırıklığına uğrattı ve dizinin son bölümü 2019'da ekranlara geldi.

İptal kararından sonra Marling paylaştığı Instagram gönderisinde "Bu hikayeyi bitirememiş olsak da başka hikayeler anlatacağımıza söz veriyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Film teklifine "hayır"

Zal Batmanglij, Hollywood Reporter'a verdiği son röportajda, Netflix'in The OA'i bir filmle tamamlamayı teklif ettiğini ancak "Hayır" yanıtını verdiklerini açıkladı. 

"The OA'in sonu benim için beklenmedikti" diyen Batmanglij, Netflix'ten aldıkları tekliften bahsetti:

Bunu bir filmle tamamlamamızı istediler ve biz de 'Hayır' dedik. Bu yüzden kendimi hakarete uğramış hissetmedim; daha çok şaşkınlık hissettim.

Netflix'in film projesine anlam veremediğini ifade eden Batmanglij ekledi:

Eğer Netflix'seniz, neden bir final filminden daha fazlasıyla bitirmiyorsunuz? Neden üçüncü bir sezonla bitirmiyorsunuz?

"Bitmiş bir şeye sahip olmak, sonra o şeyi lisanslamak ve önümüzdeki 10 ila 20 yıl boyunca o şeyden para kazanmak çok daha iyi" diyen Batmanglij, sözlerini şöyle bitirdi:

Bu yüzden bu konuda üzgün hissetmedik.

Dizinin ikinci sezon finali, Prairie'ye ne olduğunu öğrenmek isteyen izleyicileri merakta bırakmıştı. 

Hayranlar sosyal medyada hayal kırıklıklarını dile getirerek imza kampanyaları başlatmış ve The OA'in geri dönmesini talep etmişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU