Bahçeli Sivas Kongresi mesajlarında İmamoğlu’na tepki gösterdi: Skandalların göbeğindedir

MHP lideri: a Diyarbakır’da kayyum kararını gaflet ve dalaletle tanımlaması Sivas Kongresi’nin ruhunu yok saymak, mirasını çiğnemektir

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Bahçeli, paylaştığı mesajlarda CHP’yi "PKK ve HDP'yle kurulan yasak ilişki CHP Genel Başkanı'nı tarihi gerçeklerden koparmış, Sivas'tan Kandil'e savurmuştur!” ifadeleriyle hedef alırken şöyle devam etti:

Bu savruluş iflastır. Sivas'ta PM'yi toplayanlar hata yapmışlar, istismara çanak tutmuşlardır. Asıl toplanacakları orası değil emperyalizmin karanlık kovuğudur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu’nun “skandalların göbeğinde” olduğu görüşünü dile getiren Bahçeli, şunları yazdı:

İstanbul sele maruz kalmışken o Bodrum'da denizdeydi. Hiç kimseyi işten çıkarmayacaktı, neredeyse çıkarmadığı kalmadı, nitekim acımadan ekmekle oynamayı tercih etti. Dahası zam üstüne zamla İstanbullu kardeşlerimizin hayatlarını kararttı. CHP demenin yalan demek olduğunu bariz şekilde ispatladı. Elbette yanlışa imza attı, milli iradeye çamur sıçrattı. Ama HDP’li üç büyükşehir belediye başkanı görevden uzaklaştırılınca birden ayağa kalktı.

Belediyelere kayyum atanmasına karşı çıkmanın Sivas Kongresi’nin ruhu ile bağdaşmadığını öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da kayyum kararını gaflet ve dalaletle tanımlaması Sivas Kongresi’nin ruhunu yok saymak, mirasını çiğnemektir. Büyük zaferimizin hemen ertesinde, sanki rövanş alır gibi, PKK’lılara destek turuna çıkması zillettir. Madem Diyarbakır’a gitti gitmesine, evlatları dağa kaçırılan gözü yaşlı anaları da ziyaret etseydi! Terörü lanetleseydi. Pençe Harekatı ve Kıran Operasyonu’ndan dolayı kahraman Mehmetçiğe başarılar dileyip dua etseydi. Halay çekip horon tepmesini biliyor da, bunları mı bilmiyor?

İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretine tepki gösteren MHP lideri, "İstanbul’da işler bitti de sıra Diyarbakır’a mı kaldı?” diye sordu:

CHP’li Belediye Başkanı’nın HDP’lileri görünce “Aynı yerdeyiz, aynı noktadayız” itirafı bölücü bir dil, terörü aklamaya çalışan lekeli bir duruş, hıyanete selam duran köhne bir üsluptur. İstanbul’da işler bitti de sıra Diyarbakır’a mı kaldı? CHP, HDP’nin kuluçka yerine yatmıştır. Ali Galip Sivas Kongresi’ni nasıl dağıtmaya muvaffak olamadıysa, Damat Ferit ve Dahiliye Nazırı Adil Bey nasıl Milli Mücadele kararlılığına boyun eğdiremediyse bugünkü takipçileri ve teminçileri de aynı şekilde başarısızlığa mahkum olacaklardır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU