İhraç talebi sonrası Davutoğlu’ndan ilk açıklama: İhraç edilmek istenen ilkelerdir

AK Parti MYK'nın ihracını istediği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ilk açıklama geldi

Ahmet Davutoğlu / Footğraf: AFP

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından ihraç partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ihraç talebi sonrası ilk açıklamasını yaptı.

“Şahıslar değil ilkeler ihraç edilmek isteniyor”

Kişisel Twitter hesabından, 22 Nisan’da kamuoyuna duyurduğu “manifesto”nun metnini paylaşan Davutoğlu, “AK Parti yönetiminin ihraç etmek istediği şahıslar değil daha önce hatırlattığımız bu ilkelerdir. Söylediklerimizin arkasındayız” ifadelerini kullandı.
 


3 vekil de ihraç listesinde

AK Parti MYK, Davutoğlu’yla birlikte eski genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ile eski milletvekilleri Abdullah Başçı ve Ayhan Sefer Üstün’ün de ihracını istiyor.

Eski il başkanları da ihraç yolunda

Davutoğlu’yla birlikte hareket eden eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı hakkındaki ihraç süreci de il teşkilatlarınca başlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu'nun atıf yaptığı "siyasi manifesto", eski başbakanın AK Parti yönetimine karşı açıktan aldığı ilk tavır.

Yayınlandığında çok konuşulan metinde, "Temel değerler ve ilkeler düzeyinde yaşanan savrulma siyasi söylemimizi de doğrudan etkilemiştir. Son yıllarda partimizin insan-odaklı, insan haklarına dayalı, özgürlükçü, reformcu, kuşatıcı, kendinden ve geleceğinden emin siyasi söyleminin yerini devletçi, güvenlikçi, statükocu ve salt beka endişelerine dayalı bir söylem almıştır" gibi ifadeler yer almıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU