Squid Game: The Challenge yapımcılarından eleştirilere yanıt

Netflix'in popüler Kore dizisinden esinlenen yarışmanın ilk bölümü 22 Kasım'da yayımlandı

Yarışmanın ilk kısmı, süreleri 41 ve 57 dakika arasında değişen 5 bölümden oluşuyor (Netflix)

Popüler dizi Squid Game, sosyoekonomik bölünmelere ve zenginlerin yoksulları sömürmesine odaklanmış, 2021'de Netflix'te gösterime girer girmez milyonları ekrana bağlamıştı.

Netflix, mesajı net olan dizinin realite şov versiyonunun ekranlara geleceğini duyurunca, pek çok kişi ne düşüneceğini bilemedi ve kısa sürede tartışmalar başladı.

"Becerilerini ve kişiliklerini sınava tabi tutuyor"

Yarışmanın 18 yaş üzeri izleyici kitlesi için uygun olduğunu belirten Netflix, programın konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Squid Game"in dünyasına giren 456 gerçek oyuncu, hayatlarını değiştirecek 4,56 milyon dolarlık ödül için becerilerini ve de kişiliklerini büyük bir sınava tabi tutuyor.

Hollywood Reporter, Squid Game: The Challenge'a ilişkin incelemesinde, yarışmanın çok sevilen dizinin "en yüzeysel yönleri üzerine inşa edildiğini" belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Squid Game: The Challenge'ın baş yapımcıları Stephen Lambert, Tim Harcourt ve John Hay, yarışmanın Squid Game'in konusunu "ıskaladığı" iddialarını kabul etmiyor.

Harcourt, Hollywood Reporter'a verdiği röportajda, "Squid Game'in tek bir anafikri olduğu düşüncesine" itiraz ettiğini söyledi.

"İnsanların baskı altında nasıl davrandıklarıyla ilgili"

Harcourt, şöyle dedi:

Önemli noktalardan biri kapitalist eleştiriydi. Ama aynı zamanda çocukluktan itibaren bu oyunlarla aşırı rekabetçi olmaya nasıl alıştırıldığımızın da bir eleştirisi. Aynı zamanda insanların baskı altında nasıl davrandıklarıyla da ilgili. Ve realite şovları ilginç kılan da bu.

Dizinin insanların büyük bir ödülü kazanmak için çaresiz durumlarını savuşturmalarıyla ilgili olduğunu söyleyen Harcourt, ekledi:

Bizim yarışmamız ihtiyacı olan insanlarla ilgili değil. İnsanlara bir fırsat sunulmasıyla ilgili.

Squid Game: The Challenge'da da dizide olduğu gibi 456 kişi çeşitli çocuk oyunlarına katılıyor. Yarışmacılar 4,56 milyon dolarlık nakit ödülü kazanma umuduyla mücadele ediyor.

"İnsanlık dışı koşullar" iddiası

Squid Game, 456 oyuncusundan biri hariç hepsi için ölümcül olsa da Squid Game: The Challenge'ın yapımcıları, yarışmacıların çekimler sırasında "insanlık dışı" koşullara maruz kaldıkları yönündeki haberleri yalanladı.

Realite şov, yarışmacıların Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununda tıbbi yardım görmesine neden olan dondurucu soğuklar hakkındaki açıklamalarıyla manşetlere taşınmıştı. Ancak yürütücü yapımcılar John Hay, Toni Ireland ve Stephen Yemoh Entertainment Weekly'ye bu iddiaların bazılarının "doğru olmadığını" söyledi.

Squid Game: The Challenge'ın ikinci kısmı 29 Kasım'da Netflix'te ekranlara gelecek.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU