Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir asır sonra tekrarlıyoruz ki, manda ve himaye asla kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü kutlama programında yaptığı konuşmada, manda tartışmalarına değindi

Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü etkinliklerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu birlikte katıldı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü etkinliği kapsamında konuştu. 

Erdoğan, "Bir asır sonra bir kez daha tekrarlıyoruz ki, manda ve himaye asla kabul edilemez" dedi. 

"Türkiye'nin kazanımlarına, hedeflerine karşı kurulan her tuzağı bozacağız. 'Ya olacağız ya öleceğiz' diyerek girdiğimiz bu kutlu yoldan asla dönmeyeceğiz." ifadelerini kullanan Erdoğan,  "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, istiklalimiz bizim namusumuzdur, şerefemizidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle dün yayımladığı mesajda ise şu ifadeleri kullanmıştı:

Sivas'ta, 100 sene önce, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Milletimizin birlik ve beraberlik yolundaki azim ve kararlılığının tüm dünyaya ilan edildiği, bağımsızlık yolunda topyekun mücadele kararının alındığı tarihi bir dönemeç olan ve bu yıl gururla 100. yıl dönümünü kutladığımız Sivas Kongresi, vatanımızın makus talihini değiştirmiş, milli mücadelemize yeni bir yön tayin etmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU