Netanyahu: Gazze’deki sivil kayıpları azaltma girişimimizde başarılı olamıyoruz

Netanyahu, “Yapmaya çalıştığımız şey bu: minimum sivil kaybı. Ancak ne yazık ki başarılı olamıyoruz” dedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki savaşta sivilleri tehlikeden uzak tutmak için elinden geleni yaptığını, ancak sivil kayıpları en aza indirmeye yönelik girişimlerinin ‘başarılı olmadığını’ söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre, Netanyahu CBS kanalında canlı yayına katıldı.

Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim saldırısına misilleme olarak binlerce Filistinlinin öldürülmesinin yeni nesilde nefreti körükleyip körüklemeyeceğine dair bir soruya şu yanıtı verdi;

Her türlü sivil ölümü bir trajedidir. Biz de bunu yapmamalıyız, çünkü biz sivilleri tehlikeden uzak tutmak için elimizden gelen her şeyi yaparken, Hamas da onları tehlike altında tutmak için her şeyi yapıyor. Böylece onlara (Gazzelilere) broşür gönderiyoruz, cep telefonlarından arıyoruz ve ‘git’ diyoruz. Birçoğu da gitti.

İsrail Başbakanı sivil kayıplarıyla ilgili ayrıca şunları söyledi;

Söyleyebileceğim diğer şey ise, bu işi en az sivil kaybıyla bitirmeye çalışacağız. Yapmaya çalıştığımız şey bu: minimum sivil kaybı. Ancak ne yazık ki başarılı olamıyoruz.

İsrailli yetkililere göre, Hamas’ın 7 Ekim’de Gazze’den sınırı geçip, İsrail’deki yerleşim birimlerine saldırması sonucu yaklaşık bin 200 kişi öldü.

Hamas ayrıca, 240 kişiyi de rehin alarak Gazze’ye götürdü.

İsrail, bu saldırının ardından Gazze’ye yoğun bombardıman başlatırken, aynı zamanda Gazze’nin kuzeyine kara saldırısı başlattı.

Hamas tarafından yönetilen Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı, savaşın başlangıcından bu yana Gazze’de çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 11 bin 500’den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU