Trump’ın yeni Meksika büyükelçisi, Frida Kahlo'ya saldırdı: Marksizm sevdasını anlamıyorum

Christopher Landau, “Kahlo’nun Marksizme tutkusunu anlamıyorum” dedi

Büyükelçinin tweetleri sosyal medyada tepki topladı (Twitter)

ABD’nin yeni Meksika büyükelçisinin Frida Kahlo’nun Marksizmi desteklemesine dair söylediği sözler sosyal medyada öfke yarattı. 

Ünlü ressam Kahlo, 1954’te ölümünden bu yana Meksika’nın önemli simgelerinden biri.

Kahlo hayatı boyunca yaklaşık 200 resim üretti ve 1970’lerde feminist hareketin sembolü haline geldi.

Geçen ay ABD’nin Meksika Büyükelçisi olarak görevlendirilen Christopher Landau 1 Eylül’de ressam hakkında Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Kahlo’nun evini ziyaretinin ardından yaptığı paylaşımda Landau, “(Kahlo’nun) özgür ve bohem ruhuna saygı duyuyorum ve haklı olarak tüm dünyada Meksika’nın bir simgesi haline geldi”  ifadelerini kullandı.

Meksiko Şehri’nde bulunan bina artık müze olarak hizmet veriyor.

Landau, “Marksizme, Leninizme, Stalinizme duyduğu apaçık tutkuyu anlamıyorum. Bu ideoloji adında işlenen dehşeti bilmiyor muydunuz?” dedi.

 

 

Landau’nun tweetleri Meksika’da sosyal medyada öfke uyandırdı. Pek çok kullanıcı ABD’yi ve ABD’nin genellikle sosyalist hükümetlere karşılık vermek için Latin Amerika ülkelerinin ve diğer ülkelerin iç işlerine müdahalesinin uzun tarihini eleştirdi.

Twitter kullanıcılarından biri, “Bu ideolojiyle savaşmak adına ABD, Vietnam’da tüm köyleri bombalayarak çocukları öldürdü ve Latin Amerika’da diktatörleri destekledi” dedi.

Meksika Komünist Partisi de Landau’nun ifadelerine cevap verdi. Parti sözcüsü, “Büyükelçi Landau, Yoldaş Frida hümanizmden, demokrasi arayışından, Meksika’nın işçilerinin ve halkının özgürlüğünden yanaydı ve bir Marksist-Leninist olarak Stalin’in tabii ki hayranıydı. Trump’ı taklit ederek cehaletinizi daha fazla göstermeyin” ifadelerini kulllandı.

Kahlo ve kocası bir diğer efsanevi Meksikalı ressam Diego Rivera, Marksizmi benimseyerek Josef Stalin’i desteklemişti.

Aynı Marksist düşünce okulunu destekleyen mevcut Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’u  eleştiren ve Landau’yu da destekleyen tweetler de mevcuttu.

Frida Kahlo’nun The Two Fridas, Hospital Henry Ford, Without Hope ve Frieda and Diego Rivera isimli tabloları tüm dünyada en çok bilinen tablolar. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU