Netflix'in korku üçlemesi, Stranger Things'in tahtına göz dikti

Serinin ilk filmi gösterime girdiğinde, Stranger Things'le karşılaştırılmıştı

Stranger Things'in yıldızları Sadie Sink ve Maya Hawke da Korku Sokağı üçlemesinde rol almıştı (Netflix)

Stranger Things'in 5. sezonu dizinin sonunu getiriyor olsa da, Netflix'in yayın platformuna aynı başarıyı getirmesini umduğu başka bir projesi var. 

2016'da gösterime giren Stranger Things, Netflix'in tartışmasız en büyük orijinal dizisiydi. 1980'lerde geçen dizi, bir grup arkadaşın başka bir boyuttan gelip küçük kasabalarını istila eden demogorgonlara karşı verdikleri mücadeleyi konu alıyordu. 

En büyük yapımlarından birini kaybediyor

Dizi uluslararası bir başarıya ulaştı ve yazarların bu hikayeyi genişleterek yeni karakterler eklediği üç sezon daha ekranlara geldi. Ancak kesin karar verildi ve 5. sezon bu fenomenin sonu olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stranger Things'in sona ermesiyle Netflix, yayın platformuna başarı getiren en büyük yapımlarından birini kaybetmiş olacak. 

Stranger Things, pek çok izleyicinin Netflix'e üye olmasını sağlamıştı. Bu nedenle de dizinin final yapması, yayın platformu için bir tehdit de oluşturuyor. 

Ancak Netflix, bir korku serisinin merakla beklenen devamını getirme kararı alarak bu soruna bir çözüm bulmuş gibi görünüyor.

Korku Sokağı 4 müjdesi

Netflix'in Film Bölümü Başkanı Scott Stuber, kısa süre önce Collider'a verdiği röportajda, 2021'de gösterime giren korku üçlemesinin devamı niteliğindeki Korku Sokağı 4'ün (Fear Street 4) çekileceğini doğruladı.

Tıpkı Stranger Things gibi, Korku Sokağı filmleri de izleyiciyi farklı zaman dilimlerine çekmek için atmosferik hikaye anlatımını kullanan retro bir havaya sahip.

Fear-Street-1994-Maya-Hawke.jpg
Korku Sokağı üçlemesinin ilki 1994'te geçiyordu (Netflix)


R.L. Stine'ın aynı adlı eserlerinden uyarlanan serinin ilk filmi gösterime girdiğinde, 1980'ler tarzı nedeniyle özellikle Stranger Things'le karşılaştırılmıştı.

Üçleme çok beğenilmişti

Üç hafta boyunca sırasıyla gösterime giren Korku Sokağı üçlemesi, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgü dolu yorumlar almıştı.

Korku Sokağı serisi, nostaljik prodüksiyonu, etkileyici genç karakterleri ve izleyicileri baştan sona diken üstünde tutan gergin atmosferiyle Stranger Things'le benzerlik gösteriyor.  

Merakla beklenen korku filmi, sona erecek dizinin hayranlarının ilgisini çekecek gibi görünüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, DigitalSpy

DAHA FAZLA HABER OKU