The Crown'ın yıldızı Prenses Diana'nın son sahnelerini anlattı

"Hiçbir şey sizi hazırlayamaz"

33 yaşındaki Avusturyalı aktris Elizabeth Debicki, dizinin 5. sezonundan beri Prenses Diana'yı canlandırıyor (Netflix)

The Crown'da Diana'yı canlandıran Elizabeth Debicki, dizinin Galler Prensesi'nin ölümünü de içerecek yeni sezonuyla ilgili konuştu. 

İlk olarak Kasım 2016'da Netflix'te gösterime giren tarihi drama dizisi, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını takip ediyor ve yaşamının farklı dönemlerini merkeze alıyor.

Diana'nın son günlerini anlatacak

Dizinin, Claire Foy ve Matt Smith gibi oyuncuların rol aldığı ilk sezonunda, Kraliçe Elizabeth'in Edinburgh Dükü Philip'le evliliği işlenirken, sonraki sezonlarda hükümdarın hayatının diğer yönleri ele alınmıştı.

Netflix, 2020'de dizinin 6. ve son sezonunu duyurmuş ve bu bölümün ağırlıklı olarak Prenses Diana'nın son günlerini ele alacağını belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prenses Diana'yı canlandıran Emmy adayı oyuncu Debicki, Vanity Fair'e konuştu ve The Crown'ın 6. sezonunu çekmenin "epey garip" olduğunu söyledi.

Debicki ayrıca Diana ve Dodi'nin Ritz'deki güvenlik kamerası görüntülerinin kendisi de dahil olmak üzere pek çok kişinin bilinçaltına kazındığını ve bunları taklit etmeye çalışmanın özellikle tuhaf bir deneyim olduğunu ifade etti.

"Bu epey garip" diyerek söze başlayan 33 yaşındaki oyuncu şöyle dedi:

Diana ve Dodi'nin Ritz'de bir güvenlik kamerasından çekilen görüntüleri, ortak bilinçaltımıza kazınmış görüntüler. Bu yüzden kendinizi onları tekrarlarken bulmak çok garip bir deneyim. Bir oyuncu olarak hiçbir şey sizi duygusal sonuçların katmanlarına hazırlayamaz. Ben bunu çok yaşadım ve olmasına izin verdim. Mücadele etmedim.

Paris'teki kaza tasvir edilmeyecek

Gelecek sezonda, Paris'teki ünlü araba kazasının ekranda tasvir edilmeyeceği de doğrulandı.

Daha önce son sezonun iki bölümden oluşacağı açıklanmıştı. Dizi yapımcıları ele almak istedikleri hikâyelerin karmaşıklığının ve hassasiyetinin farklı bölümler gerektirdiğini ifade etmişti.

Final sezonunun 4 bölümden oluşan ilk kısmı 15 Kasım 2023'te gösterime girecek. 

Son 6 bölümü içeren ikinci kısmınsa bir ay sonra, 14 Aralık'ta ekrana gelmesi bekleniyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Vanity Fair

DAHA FAZLA HABER OKU