Joker vizyona girmesine henüz bir ay varken IMDb'de en çok puan alan çizgi roman filmi oldu

Film gösterime girdiğinde IMDb puanı şüphesiz değişecek

Dünya prömiyerini henüz yapan Joker şimdiden IMDb'de bir çizgi roman karakterini odağa alan en yüksek puanlı yapım oldu.

Yönetmenliğini Felekten Bir Gece'nin (Hangover) yönetmeni Todd Phillips'in üstlendiği film bir ay sonra gösterime girecek olmasına karşın IMDb'de 10 üzerinden sarsıcı biçimde 9,7 puana ulaştı.

Tüm zamanların en yüksek hasılata sahip filmi Avengers: Endgame'in 8,6, Christopher Nolan imzalı Kara Şövalye Yükseliyor'un (The Dark Knight) ise 9 puanı var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film gösterime girdiği zaman bu puanın muhtemelen değişeceğini belirtmekte fayda var. Ancak Joaquin Phoenix'in DC'nin kötü adamı Arthur Fleck'i yeniden canlandırdığı film için bu yüksek puan büyük anlamlar taşıyor.

Film Venedik Film Festivali'nde hafta sonu gerçekleşen galasında 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Film kadar Phoenix'in performansı da eleştirmenlerin çoğunun övgüsünü kazandı.

Venedik sanat yönetmeni Alberto Barbera filmin "doğrudan Oscar'a yürüdüğünü" açıkladı.

The Independent'ın sinema eleştirmenlerinden Geoffrey Macnab filmi "güçlü ve orijinal" diye nitelerken, Phoenix'in karakterini "kendisini hem sempatik hem de çok ürkütücü gösteren" bir şekilde oynadığını söyledi.

Joker, Türkiye'de 4 Ekim'de vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU