İETT Genel Müdürü İstifa etti: Bu yolculuğun da sonu geldi

2 yıldır İETT Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Bağış istifa etti. Kurumda çalışanlara e-postayla veda eden Bağış'ın görevine devam etmesinin CHP'de rahatsızlık yarattığı iddia ediliyor. İmamoğlu Bağış'la çalışmak istiyordu

İETT Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Bağış, çalışanlara e-postayla veda etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük şirketlerinden biri olan İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış görevinden istifa etti. 

Bağış, kurumda çalışanlara bir elektronik postayla veda etti. 

Sabah 08:48’de gönderilen postada, ilkokul, ortaokul ve liseyi Mardin’de bitirdikten sonra hayatının ilk şehirlerarası yolculuğunu İstanbul’a yaptığını söyleyen Bağış, “Yıldız Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazanmıştım. Yola çıktığım gün karmaşık duygular içindeydim. 1989 yılında bir Eylül sabahında Ardımda o günden bugüne kurumayan hasret gözyaşları ve hayır dualar bırakarak yalnız, buruk ve endişeli duygularla İstanbul’a indiğim gün ilk yol arkadaşım İETT olmuştu” dedi. 

"Hüzünlü bir veda" başlıklı e-postasında “4 yıllık yükseköğrenim hayatım boyunca her sabah ve her akşam hayatı paylaştığım İETT, arkadaşım, yoldaşım, sırdaşım olmaya devam etti. İETT araçlarında zamanı en iyi şekilde değerlendirmek adına başladığım her kitabın son sayfasını yine burada bitirdim” ifadelerini kullanan Bağış şunları söyledi:

Öğrencilik hayatı sonrası Marmara Üniversitesinde akademisyen olarak görev yaptığım dönemde dil eğitimimin tamamını ve akademik çalışmalarımın bir kısmını işe gidip gelirken kullandığım İETT otobüslerinde gerçekleştirdim. Onun için her zaman İngilizceyi İETT Üniversitesinde öğrendiğimi vurgulamaktan büyük mutluluk duyarım. 

O yıllarda, “sen de bir gün İETT’de çalışacaksın” deseydiler inanamazdım. 

Ama oldu. 

Üniversiteden sonra kariyerime İETT’de devam etme imkanı buldum. 1989 yılının bir Eylül sabahında bana kucak açan İETT, yıllar sonra bir daha bağrına basıyordu beni.

(...)

bütün çalışmalarda beraber yürüdüğümüz, her başarının altında emeği ve teri olan siz değerli mesai arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 

İyi ki varsınız, iyi ki birlikte başardık.

Nihayet her güzel şey gibi bu yolculuğun da sonu geldi ve İETT Genel Müdür Vekilliği görevimden ayrılıyorum.”

8 Ağustos 2019'da İBB yönetimini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün istifa eden Bağış'ı da yönetim listesinde göstermişti. İETT Genel Müdürlüğü görevi devam eden Bağış, kamuoyuna duyurduğu istifa dilekçesinde yakın çalışma ekibinin belirlenmesi için kendisine bir alan açılmadığını söyledi.

 


İmamoğlu da birlikte çalışmak istedi, "ekibime müdahale edildi" dedi

Bağış dilekçesinde, "Profesyonel bir yönetim anlayışını umarak kabul ettiğim fakat maalesef bulamadığım İETT Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle verdiğim dilekçeyle ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıla yakın bir süredir İETT’yi yöneten Bağış'la birlikte çalışmak istese de CHP örgütünün bu duruma tepkili olduğu iddia ediliyor. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU