Haydar Baş'a Susurluk yolunda operasyon iddiası

Avukatı açıkladı: Profesör Doktor Haydar Baş'a, Susurluk’ta çirkin bir saldırı ile kumpas kurulmuştur. Polis, emrin Süleyman Soylu'dan geldiğini söyledi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'a, geçen Pazartesi günü, Susurluk yolunda operasyon düzenlendiği öne sürüldü. İddianın sahibi, Baş’ın Avukatı Lütfullah Önder.

BTP’nin yayın organı Meltem TV’de bir programa katılan avukat Önder, "Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e, Susurluk’ta çirkin bir saldırı ile kumpas kurulmuştur" dedi. Önder, iddia konusu olayı şöyle anlattı: 

"Damadını asker ocağına teslim eden BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş dönüş yolunda (Balıkesir- Susurluk) skandal bir saldırıya maruz kalmıştır.

Terörle mücadele ekipleri ve çok sayıda polis tarafından uzun namlulu silahlarla yolu kesilen Baş’ın aracı, kendisini takip eden 8 arabalı konvoydan ayrılarak, Emniyet Amirliği binası içindeki büyük bir demir kapıdan içeri alınmaya çalışılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, biri dışında resmi giysili polisler Genel Başkanı gördüklerinde 'Bu Haydar Baş, bu hocam' diyerek yapılan muameleye karşı şaşkınlıklarını dile getirmiş, Sayın Baş'tan özür dilemişlerdir.

Bu tavra rağmen, sertçe bir tavırla provokasyonu sürdüren biri bayan, 3 sivil polis olayı tahrik etmiş, bir sivil memur araçtan inmek isteyenlere belindeki silahı göstererek, sözlü saldırıda ve tahrikte bulunmuştur."

Araçta FETÖ şüphelisi iddiası

Avukat Önder, aracı durduran trafik polisinin Baş'ı göstererek, “terörist bu” dediğini öne sürdü.

Olaydan sonra Balıkesir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube amirleriyle görüştüklerini belirten Av. Önder, Haydar Baş’ın içinde bulunduğu araçta üst düzey bir FETÖ şüphelisi olduğu bilgisi üzerine operasyon emrinin verildiğini öğrendiklerini söyledi.

Av. Önder,  “Balıkesir TEM’e bu bilgiyi kim verdi? Operasyon emrini kim verdi? Vali mi, İçişleri Bakanı mı, yoksa başka biri mi?" diye sordu.

Emri Soylu mu verdi?

Aynı programa katılan BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil de İçişleri Bakanı’na şu çağrıyı yaptı:

 “BTP liderinin ve kurmaylarının hukuksuz muameleye tepki göstermesi üzerine ekipte bulunan ve emniyet amiri olduğunu söyleyen bayan, ihbarı bizzat kendisinin yaptığını ve talimatın da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldiğini söyledi.

Burada terörist olarak suçlanan ve operasyona maruz kalan isim, bir siyasi partinin Genel Başkanı. Operasyonu yapanlar Soylu’nun ismini veriyor. 

Biz buna ihtimal vermiyoruz ancak bu konuyu aydınlatmak da sayın bakanın görevidir”

DAHA FAZLA HABER OKU