Stranger Things gerçek oluyor: ABD’li yetkililer tünel arayışında

“ABD yetkilileri demogorgonları saklayacak yer arıyor”

ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Dairesi, araştırma ve deneylere ev sahipliği yapabilecek tünelleri belirlemeye çalışıyor (Netflix)

Askeri bir kurum Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Stranger Things hayranlarının dikkatini çeken ilginç bir talepte bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Dairesi (DARPA), “araştırmalar ve deneyler” için “birkaç şehir bloğunu kapsayan, insan yapımı yeraltı tünellerine” erişim istedi.

 

 

Bu size tanıdık geliyor mu? Çünkü ABD yönetiminin beğeni toplayan bir Netflix dizisinde yaptığı şey de tam olarak buydu. Araştırmacıların Upside Down adındaki paralel evrene portal açmalarının ardından bu tünellerde yapılanlar, Indiana eyaletinin Hawkins kasabasında her türlü yaratığı serbest bırakan tehlikeli deneylerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin birçok hayranı DARPA’nın twitinin şaka olduğunu düşünürken, askeri kurumun son derece ciddi olduğu anlaşıldı. "Karmaşık kentsel yeraltı altyapısı, askeri operasyonlar veya afete müdahale gibi zamana duyarlı senaryolarda durumun farkında olunması açısından önemli zorluklar yaratabilir" diyen ve Gizmodo’ya konuşan bir sözcü şunları kaydetti:

DARPA, araştırmacıların acil durum senaryolarında durumsal farkındalığı ve müdahale sürelerini iyileştirmeye yönelik yaklaşımları analiz etmesi ve geliştirmesi için bu alanları keşfetmekle ilgileniyor. Bildirilen yerler, bu tür teknolojilerin gelişimini hızlandırmak amacıyla yapılacak ileri alan denemeleri için ilgili tesislerin belirlenmesinde araştırmacılara yardımcı olabilir.

Ancak bu açıklama, insanları böyle bir laboratuvarın kurulmasından korktuklarını belirtmekten alıkoymadı.

Bir Twitter kullanıcısı DARPA’nın demogorgonları saklayacak yer aradığını ileri sürerken, askeri kurum “Lütfen. Demogorgonlar da bir tür enerji bakanlığı” yanıtını verdi.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU