ÖNDER, KADEM ve Diyanet’ten çocuk istismarına tepki

Ümraniye'deki bir Kuran kursunda çocuklara cinsel tacizde bulunulduğunun ortaya çıkmasına ilişkin pek çok kuruluş bildiri yayımlayarak hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti

Ümraniye'deki Fıkıh-Der'e bağlı Kuran kursunda 5 yıl önce çocuklara cinsel tacizde bulunulduğuna ilişkin yargı süreci devam ediyor/ Fotoğraf: Pixabay

Ümraniye'de Fıkıh-Der adlı ruhsatsız bir derneğe bağlı yatılı Kuran kursundaki 3 kişinin, 5 yıl önce öğrencilere cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkmasına tepkiler sürüyor.

Önder İmam Hatipliler Derneği, KADEM ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, bildiri yayımlayarak çocuk istismarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Hukuki sürecin takip edileceği kaydedilerek, suçluların en ağır cezayı alması talep edildi.

ÖNDER: Çocuklarımıza Dokunulamaz!

Önder İmam Hatipliler Derneği, "Çocuklarımıza Dokunulamaz!" başlıklı bildiri yayımlayarak çocukların, toplumsal denetimden yoksun kurumlara verilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Eğitim kurumlarının sıkı denetim altında olması gerektiği belirtilen bildiride, kimsenin çocukların hayallerini çalmasına izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Dernek, "Yargı kurumlarından beklentimiz, insanlıktan nasibini almamış bu tür suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

KADEM: İstismar Felakettir Sessiz Kalma

“İstismar felakettir sessiz kalma” başlığıyla yayınlanan yazıda çocuk istismarının etnisite, din, ırk, mezhep ve cinsiyet ayırt etmediği belirtildi, vakit kaybetmeksizin “sapıklara en ağır ceza” verilmesi gerektiği kaydedildi. Adalet arayışında olan çocuklar ve ailelerinin yanında olunması çağrısı yapan KADEM'in #Sapıklaraenağırceza etiketiyle yaptığı paylaşım destek gördü.

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Çocuğun dokunulmazlığı" dini, ahlaki ve hukuki anlamda kırmızı çizgimizdir

Çocuk istismarına ilişkin bir diğer tepki de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocuk dokunulmazlığının kırmızı çizgileri olduğunu kaydederek bu çizginin aşılmasının affedilemez olduğunu belirtti. 

Çocuk istismarına tepkisini sosyal medyadan hesabından yaptığı paylaşımla gösteren Erbaş, "Çocuklarımızı istismar edenleri şiddetle lanetliyor ve herkesi çocuk istismarı ile mücadele konusunda daha kararlı, bilinçli ve duyarlı olmaya, umutlarımızı ve geleceğimizi korumaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Taciz olayı Cumhuriyet gazetesindeki  haberle gündeme gelmiş, Ümraniye'deki Fıkıh-Der'e bağlı yatılı Kuran kursundaki 6 çocuğun şikayetçi olduğu açıklanmıştı.

Ruhsatsız Kuran kursunun sorumlusu Ömer I. ile eğitmenler Hacı Serkan B. ve Tarık B., çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklanmıştı. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU