İsrail, 7 Ekim’den bu yana kayıp olan kadın askerin bulunması için Taylor Swift’ten yardım istedi

İsrail hükümeti, Hamas’ın 7 Ekim’de Aksa Tufanı Operasyonu kapsamında İsrail’e saldırarak, çok sayıda kişiyi rehin almasından bu yana kayıp olan genç bir kadın askerin bulunması için ABD’li ünlü şarkıcı Taylor Swift’ten yardım istedi

ABD’li yıldız Taylor Swift (AP)

Şarku’l Avsat’ın The Independent gazetesinden aktardığı habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın X hesabından Pazar günü yapılan açıklamada, pop yıldızına, ‘Swift’in büyük bir hayranı’ olarak tanımlanan Roni Eshel’in yerini tespit etmek için sosyal medya üzerindeki güçlü nüfuzunu kullanması yönünde çağrıda bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet, 19 yaşındaki Eshel’in 7 Ekim'deki saldırı sırasında zorunlu askerlik hizmetinde olduğunu bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Taylor Swift’e ulaşmasını umarak bu mesajı evrene gönderiyoruz. Büyük bir Swift hayranı olan Roni Eshel, 7 Ekim’den bu yana kayıp. Taylor’un, onun geri dönmesi için çağrıda bulunmak üzere platformunu kullanması, Roni’nin ailesi için dünyalar kadar anlamlı olurdu.”

Dışişleri Bakanlığı ayrıca kayıp gencin bir fotoğrafını da paylaşarak, yüzlerce Swift hayranının tüm rehinelerin evlerine dönmesi umuduyla, Roni hakkında farkındalık yaratmak için bir araya geldiğini ve Roni’nin isminin yazılı olduğu dostluk bilezikleri yaptığını da bildirdi.

Bakanlığın paylaşımında ayrıca, “@taylorswift13, lütfen Roni’yi bulmamıza ve onu eve getirmemize yardımcı olmak için lütfen milyonlarca takipçisi olan platformunuzu kullanın” denildi.

X platformunda 94 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Swift, bu çağrıya henüz yanıt vermedi.

Sosyal medya hesabını geçmişte siyasi konularda farkındalık yaratmak için kullanan şarkıcı, henüz İsrail ile Hamas arasındaki savaşa değinmedi.

Aralarında Amy Schumer ve Gigi Hadid’in de bulunduğu diğer ünlülerin platformlarını kullanarak Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulunması ve İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarını kınaması üzerine, Swift de konuşması yönünde baskıyla karşı karşıya kalıyor.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU