Meşhur filmdeki "kayıp" gömlek 42 yıl sonra bulundu

360 bin dolara satılabilir

20 milyon dolar bütçeyle çekilen film, dünya çapında 389,9 milyon hasılat elde etmeyi başarmıştı (LucasFilm)

Bir hayır kurumu ve eBay aracılığıyla yok pahasına el değiştiren Indiana Jones'un "kayıp" gömleği, 42 yıl sonra şaşırtıcı bir fiyata alıcı bulmaya hazırlanıyor.

Harrison Ford'un cesur arkeolog Indiana Jones rolündeki ilk macerası Kutsal Hazine Avcıları (Raiders of the Lost Ark), 5 filmden oluşan serinin doğmasını sağlamıştı.

Sinema tarihinin ikonik kostümlerinden

1981'de gösterime giren filmin kahramanı Indiana Jones, sinema tarihinin en ikonik kostümlerinden birine sahipti. Jones, fötr şapka takıyor, bej gömlekle deri ceket giyiyor ve elinde de bir kırbaç taşıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harrison Ford'un filmde giydiği meşhur bej gömlek, Propstore'un web sitesinde satışa sunuldu.

Müzayedecilerin adli olarak incelettiği ve orijinalliğini kanıtladığı gömleğin, 185 binle 369 bin dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor. 

Daily Mail'in haberine göre gömlek, serinin son filmi Indiana Jones ve Kader Kadranı'nda (Indiana Jones and the Dial of Destiny) Ford'un kostümünü yapmak için referans olarak kullanıldı.

Propstore'dan Stephen Lane şöyle dedi: 

Bunun meşhur filmde kullanıldığını bilen biri tarafından hayır kurumunda keşfedildiğine ve daha sonra eBay'de satışa çıkarıldığına inanmak zor. O zamandan beri son 10-15 yıl içinde birkaç kez el değiştirdi.

Steven Spielberg'ün yönetmen koltuğunda oturduğu, George Lucas ve Philip Kaufman'ın hikayesinden uyarlanan film, 1982'de 4 Oscar kazanmıştı.


Independent Türkçe, Daily Mail, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU