Yönetmeni tartışma yaratan filmini savundu: "Elvis'i kötülemek istemedim"

Filmin efsanevi müzisyenin mirasına zarar verdiği ileri sürülmüştü

Filmde Priscilla Presley'yi, 25 yaşındaki Amerikalı oyuncu Cailee Spaeny canlandırıyor (A24)

Priscilla'nın yönetmeni Sofia Coppola, filmin Elvis Presley'yi nasıl temsil ettiğine açıklık getirerek onu "asla kötülemek istemediğini" belirtti.

ABD'de 27 Ekim'de sınırlı sayıda salonda gösterime girdikten sonra 3 Kasım'da geniş kitlelere ulaşan film, Priscilla Presley'nin 1985 tarihli Elvis and Me (Elvis ve Ben) adlı anı kitabına dayanıyor.

"Mirasına zarar veriyor" iddiası

Olayları Priscilla Presley'nin bakış açısından anlatan film, Cailee Spaeny ve Jacob Elordi'nin başrollerdeki başarılı performansıyla olumlu eleştiriler alsa da filmin "Rock'n Roll Kralı"nı tasvirini eleştirenler de oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Presley'nin ailesi, filmin efsanevi müzisyenin mirasına zarar verdiğini ileri sürdü. 

Baba'nın (The Godfather) yönetmeni Francis Ford Coppola'nın kızı Sofia Coppola, Total Film'e verdiği röportajda Priscilla'nın Elvis Presley'yi betimleme şekline açıklık getirerek onu "asla kötülemek istemediğini" belirtti.

Yönetmen Coppola, filmi hazırlarken Priscilla Presley'yle sık sık konuştuğunu ve öncelikli amacının, hikayenin onun tarafına odaklanmak olduğunu belirtti.

"Önemli olan onun iyi hissetmesi"

"Filmi hazırlarken onunla çok konuştum. Bana yardımcı oldu" diyen 52 yaşındaki yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim için önemli olan onun bu konuda iyi hissetmesi ve ifade etmeye çalıştığı şeyi temsil etmesiydi. Yani bu bir meydan okumaydı: Yapmak istediğim şeyi nasıl yaparım ama aynı zamanda ona saygı duyduğundan ve onun hikayesini anlattığından nasıl emin olurum?

Asla Elvis'i kötülemek istemediğini vurgulayan Coppola, "Eğlenceli anlar vardı, birbirlerini seviyorlardı" diyerek ekledi:

Ve sonra karanlık anlar vardı. Onları dengeleyerek çok fazla tek yönlü olmamasını sağladım. Diğer görüşleri düşünmemeye çalıştım. Gerçekten sadece onun hikayesine odaklandım.

7 dakika ayakta alkışlanmıştı

Prömiyerini 4 Eylül'de 80. Venedik Film Festivali'nde yapan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 83 gibi yüksek bir puana sahip. Biyografik dramanın izleyici puanıysa 61.

Yapımcılığını A24'ün üstlendiği film, prömiyerini yaptığında 7 dakika ayakta alkışlanmıştı. 


Independent Türkçe, ScreenRant, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU